Mahallelere tek tek hanım konakları kazandıran Canik Belediyesi tarafından Devgeriş Mahallesi'nde yapılan Mümine Hatun Hanım Konağı, Vali Osman Kaymak, AK Parti İl Başkanı Hakan Karaduman, kurum amirleri ile Samsunsporlu futbolcuların katılımıyla gerçekleşen törenle açıldı. Başkan Osman Genç, 3 katlı, 800 metrekareden oluşan ve 800 bin lira yatırım bedelli hanım konağını 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle kadınlara armağan etti.

SAĞLIKLI GELECEK İÇİN

Törende yaptığı konuşmada Afrin'de mücadele eden kahraman askerlere başarı ve şehit askerlere rahmet dileyen Başkan Genç, "Sağlıklı bir gelecek için hanım kardeşlerimizi çok önemsiyoruz. Çünkü çocuklarımızı yetiştirenler annelerdir. Hanım kardeşlerimiz için ilçemizde 'Aile Dostu', 'Kadın Dostu' mekanlar oluşturuyoruz. Aile okulları, sıbyan mektepleri, kurs merkezleri yaptık. Şimdi de ilçemizin dört bir yanına Hanım Konakları yapıyoruz. Şu anda 11. hanım konağımızı hizmete sokuyoruz. İnşallah donanımlı annelerimiz, donanımlı çocuklarımızı yetiştirecek. Bütün bunlar sağlıklı bir gelecek için" dedi.

TOPLUMSAL DÖNÜŞÜM

Hanım konakları sayesinde kadınların hem sosyal hem de ekonomik yönden kendilerini geliştirme imkanı bulacağını belirten Başkan Genç, "Canik'te sürdürülebilir bir toplumsal dönüşüm gerçekleştiriyoruz. Kadınlar ailenin, dolayısıyla toplumun temelidir. Dolayısıyla kadınlarımıza her zaman öncelik veriyoruz. Kadınlarımız bu hanım konaklarımızda her türlü sosyal ve kültürel etkinlikleri gerçekleştirebiliyor. Geçtiğimiz yıl, hanım konaklarımızdan 12 bin kadınımız yararlandı. Ayrıca bu hanım konaklarımıza tarihteki örnek Türk ve Müslüman kadınların isimlerini veriyoruz. Mümine Hatun Hanım Konağımız kadınlarımıza ve şehrimize hayırlı olsun" diye konuştu.

VERİLEN ÖNEMİN GÖSTERGESİ

Başkan Genç'in özellikle kadınlara ve gençlere önem verdiğini bildiğini ifade eden AK Parti İl Başkanı Hakan Karaduman da, "Hanım konaklarını gerçekten çok anlamlı buluyorum. Böyle tesisleri mahallelere kazandırdığı için sayın başkanımızı kutluyorum. Bugüne kadar Canik'te farklı mahallelerde 11 hanım konağının açılmış olması burada kadınlara verilen önemi göstermektedir. İnanıyorum ki ileride Canik'te çok daha güzel hizmetlerde buluşacağız" şeklinde konuştu.

VALİDEN TEBRİK

Kadınlara yönelik yaptığı yatırımlardan dolayı Başkan Genç'i tebrik eden Samsun Valisi Osman Kaymak da, "Bu gibi tesislerde hanım kardeşlerimizin verilecek kurs ve eğitimlerde kendilerini geliştirmeleri çok güzel. Ayrıca çocuk ve kadınlarımızın değerler eğitimi almasını da çok önemsiyorum. Çağımız, sosyal yatırımların öne çıktığı ve önem kazandığı bir çağ. Bu nedenle böyle sosyal yatırımlara ağırlık vermesi sayın Başkanın ileri görüşlülüğünü yansıtmaktadır. İnşallah kadınlarımız burada çok önemli faaliyetlerde bulunacaklardır. Bu vesileyle tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

SÜPER LİG'E ÇIKARACAĞIZ

Samsunspor'a verdiği desteğe de değinen Vali Kaymak, "Gittiğim bütün illerde o şehrin ve halkının sorununu kendi sorunum gibi gördüm. Samsunspor da bu şehrin meselesidir. Samsunspor yenildiği zaman Samsun yeniliyor, yendiği zaman bütün şehir yenmiş gibi oluyor. Bu nedenle Samsunspor'a destek verdik, vermeye de devam edeceğiz. Ancak bu sadece benim çabamla değil, bütün şehrin birlikteliğiyle olur. İnşallah Samsunspor sıkıntılı durumları atlatacaktır ve el birliği ile Samsunspor'u hak ettiği Süper Lig'e çıkaracağız" diye konuştu.

AÇILIŞA YOĞUN İLGİ

Açılışa Vali Kaymak, AK Parti İl Başkanı Karaduman ve Kaymakam İlhan Turgut'un yanısıra AK Parti İlçe Başkanı Ercan Eler, TKDK Samsun İl Koordinatörü Dr. Bülent Turan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Uzunlar, İlçe Emniyet Müdürü Salih Öztürk, başkan yardımcıları, meclis üyeleri, AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülay Korucu, MÜSİAD Şube Başkanı Haluk Tan, Samsun Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Ahmet Haşim Baki, Canik Kadın Girişimciler Derneği Başkanı Filiz Yavuz, Samsunsporlu futbolcular Ahmet Burak Solakel, Ahmet Cebe,Göksu Türkdoğan, eski Samsunsporlu futbolcu Celil Sağır, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.