Berlin'de bu yıl 52'incisi düzenlenen Berlin Uluslararası Turizm Borsası Fuarı (ITB), beklenen ilgiyle göz doldururken, fuara katılanlar 2018 beklentilerini İHA'ya aktardı. Fuarda büyük bir stantla yer alan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), turizmin yanı sıra sağlık turizmine de ağırlık verdiklerini kaydettiler. KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, 'Ülkemiz sadece deniz, kum, güneş turizmi değil sağlık ve alternatif turizmlere de ağırlık ve önem veriyor. Bunu tüm dünya kamuoyuyla paylaşmak için buradayız. KKTC'deki yeni yapılan otellerimizle, doğal güzellik ve tarihimizle ülkemize gelen turistlerin memnuniyetine şahit oluyoruz' dedi.
Almanya turizmine de önem verdiklerini belirten Bakan Ataoğlu, 'Her geçen yıl Almanya pazarında artış görüyoruz. Turistleri sadece otellerde tutmak yerine ülkemizin güzelliklerini de göstermek için programlarımız oluyor'dedi.
Kıbrıs Sağlık Turizmi Konseyi adına açıklama yapan Ahmet Savaşan ise 'Amacımız KKTC'nin sağlık turizmindeki ürünlerini dünyaya tanıtmak ve sağlık turizmi için turistleri çekmek istiyoruz. Her yıl fuarda önemli anlaşmalara imza atıyoruz. ITB Berlin bizim için çok önemli' ifadelerini kullandı.
Çatısında 15 derneği bulunduran Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, 2 bin 700 üyelerini temsilen katıldıkları Berlin Fuarı'ndan memnun olduklarını belirterek, 'Otelcilik sektörünün güçlenmesi için adeta Berlin'e çıkartma yaparak ülkemizin tanıtımını yapıyoruz. Son iki yılda daralan Türkiye turizminin 2018'de açıldığını görüyoruz. Burada TUİ, Thomas Cook gibi çok önemli tur şirketleriyle yapılan görüşmeler sonucunda, turizmin borsası Berlin'den umutlu ve güçlü dönüyoruz' dedi.
Türkiye Seyehat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz B. Bağlıkaya, 7 bin 500 ana acente ve şubelerle birlikte 12 bin acenteye sahip olduklarını belirterek 'Acentelere pazarlama yapmak için imkan sağlamak ve yeni işbirlikleri yapabilmektir. Dolayısıyla ülkemize turist getirebilmektir' dedi. 2018 beklentilerinden bahsederken ise, 'Almanya bizim ana pazarımız. Rusya ve Almanya'dan vazgeçemeyiz. Almanya'nın seyahat alışkanlıkları Orta Avrupa'yı da harekete geçiriyor. O açıdan da çok önemli. Ocak-Şubat ayında yüzde 60'lara varan bir artış var. 2018'i 5 milyon turistle kapatmayı hedefliyoruz' dedi.
Aktüel Expo adına fuara katılan Ozan Kaya ise Berlin'e 5-8 Nisan tarihleri arasında Antalya'da ikinci defa düzenlenecek kendi fuarlarını tanıtmak için katıldıklarını belirterek 'Cumhurbaşkanımızın himayesinde yapılacak sağlık, spor ve alternatif turizmin yapılacağı fuara geçen yıl 150 ülkeden 4 bin alım heyeti katıldı. 41 bin görüşme yapıldı ve yaptığımız üç büyük anlaşmanın bedeli 3 milyar dolardır. Antalya turizmini sadece yazları değil, 12 aya yaymak için çalışıyoruz. Yatıp - kalkmanın dışında alternatif turizmlerle her mevsimi değerlendirmek istiyoruz. Bu fuara 50 ülkenin sağlık ve turizmin bakanlarını da davet ettik' dedi.
Fuara Batı Antalya Turizm Koruma ve Geliştirme Bölgesi Altyapı Hizmet Birliği (BATAB) adına katılan Konyaaltı Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Gürbüz ve İmar Müdürü Serkan Temuçin, bölgenin tanıtılmasına ve ekonomik turizmin oluşmasına yönelik birtakım projeler yaptıklarını söylediler. Deniz, kum, güneş turizmine alternatif olarak yaz, kış ve yayla turizmlerine de ağırlık verdiklerini belirten Gürbüz, 'Arayıp da bulunamayan bir ortama sahibiz. Dünyanın 4. büyük tırmanma merkezine sahibiz. Saklıkent ve kayak merkezlerimiz var. Yılda 19 fuara katılarak insanları bilgilendiriyoruz. 2018'de geri dönüşler iyi gidiyor ve turizmde bu sene yüzler gülecek' ifadelerini kullandı.

Berlin Uluslararası Turizm Borsası Fuarı’yla turizmde yüzler gülecek