AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, Kocaeli Vali Yardımcısı Beyazıt Tanç, belediye başkanları, AFAD Deprem Dairesi Bakanı Dr. Murat Nurlu, İSMEP Müdürü Dr. Kazım Gökhan, AFAD İl Müdürü Salim Tekoğul, izmit Belediyesi tarafından Cephanelik Mahallesi'nde yaptırılan 17 Ağustos Deprem Anma ve Farkındalık Müzesi'ni ziyaret ettiler. Deprem Müzesi'ni gezen heyet böyle bir merkez kazandırdığı için İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan'a teşekkür etti.
Merkezle ilgili ziyaretçilere bilgi veren Başkanı Doğan, 'Dünya var olduğundan beri doğa olayları hep oldu, olmaya da devam edecek. Tabiatın gerçeğini insanoğlu olarak değiştirmemiz mümkün değil. Deprem gibi doğa olaylarında çoğu zaman can ve mal kayıpları oluyor. Bizlerin belki doğa olaylarını önleyemeyebiliriz ama bu olaylardan en az etkilenmek de elimizdedir. Depreme dayanıklı ev ve işyerleri yapar, gerekli önlem ve tedbirleri alırsak can ve mal kayıpları da en aza indirilebilir. Unutmayalım ki, deprem öldürmez. Yıkanın ve öldürenin insanoğlu olduğunu unutmadan önlemlerimizi almalıyız. Her an deprem olacakmış gibi hazırlıklı olmalı, özellikle yapı ve imar konularında sıfır toleranslı olmalıyız' dedi.
Müzeyi yapmadaki amaçlarının depremi unutturmamak olduğunu dile getiren Doğan, 'Müzemiz, gelecek nesillere depremi ve deprem sırasında yapılacaklarını öğretmek ve gelecekte depremlerde can ve mal kayıplarını en aza indirmek amacıyla insanlığa kazandırdığımız çok önemli bir projedir. Depremi unutmayacağız, unutturmayacağız ve hazırlıklı olacağız. Asrın depreminden çıkardığımız dersleri gelecek nesillere aktaracağız. Proje şu anda dünyadaki en gelişmiş teknolojileri içeren deprem benzetim merkezi, deprem kütüphanesi ve dokümantasyon merkezini bulunduran ve deprem olgusunu bilimsel olarak anlatan, dünya deprem tarihini insanlara yaşıyormuş gibi gösteren, hissettiren bir merkezdir. Bu kapsamda Dünyada başka bir örneği bulunmamaktadır. Müzeyi ziyaret eden vatandaşlarımız gördükleri görüntüler karşısında belki üzülecek, duygulanacaklar ama deprem gerçeğini de hiçbir zaman akıllarından çıkarmayacaklardır' diye konuştu.

Deprem müzesini ziyaret eden il protokolü Başkan Doğan’a teşekkür etti