Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğümüzün ortaklaşa düzenlediği yürüyüş Belediye Başkanlığı önünden başladı. Atatürk Caddesi boyunca devam eden ve 15 Temmuz Zafer Meydanında sona eren yürüyüşte kadınlar şiddete yönelik dövizler taşıdı.
Vali Yardımcısı Aytaç Akgül'ün de katıldığı yürüyüşün sonunda AK Parti İl Kadın Kolları teşkilatı tarafından katılımcı kadınlara karanfil dağıtılırken İl Sağlık Müdürlüğü ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü de kadınlara çeşitli hediyeler ve promosyon ürünler takdim etti.
Şehit anneleri adına şehit annesi Asiye Tüfekçi'ye, anneler adına Mahbup Karson'a ve cefakar anneler adına da Fatma Tanış'a buket takdim edilmesinin ardından konuşan Vali Yardımcısı Aytaç Akgül, insan hayatında çok farklı statülerde bulunan kadınların herşeyden önce insan olduğunu belirterek, kadına kalkan her elin, kadının onuruna, haysiyetine uzanmış olan her elin insanlığa karşı yapılmış bir eylem olduğuna inandıklarını söyledi.
Kadınlara yönelik yanlış inanışlardan, gelenek, göreneklerden kaynaklanan yanlış uygulamalar olduğunu ifade eden Akgül, 'Bunlarla kadına yönelik şiddet meşrulaştırılmaya çalışılıyor. Fakat bizler bunların üzerine gitmeliyiz. Bunun büyük bir yanlış olduğunu mutlaka bu kitlelere anlatmamız gerekiyor. Şiddete uğrayan kadının yanında tacize uğrayan, mobbinge uğrayan kadının da yanındayız. Çok küçük yaşta evlendirilen kız çocuklarının, töre cinayetlerine kurban giden kadınların da yanındayız. Devletimiz, hükümetimiz, STK'larımız hep birlikte kadınlarımız için tam bir dayanışma halinde çalışmakta' dedi.

Gümüşhane’de kadınlar gününde sessiz yürüyüş