Belediye Kültür Merkezinde gerçekleşen ve kadın dinleyicilerin yoğunlukta olduğu konferansta konuşan Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, yıllardır İslam dinini ve İslami değerlerin kadına karşı duyarsız gösterilmeye çalışıldığın belirtti. Başkan Görmez, 'Bu yoğun algı kampanyasını oluşturanların asıl hedefi kadınların tolumdaki etkinliğini güçlendirmek değil, köklü değerlerimizi, inançlarımızı, aile birliğimizi zayıflatmaktır. Bu tuzağa dikkat edelim' dedi.
Son günlerde artan kadına şiddet olaylarının toplumu derinden yaraladığını anlatan Görmez, 'Türk ve İslam toplumu olarak bize yakışan kadınlarımıza değer vermektir. Dinimiz de, tarihimiz de bize bunu emrediyor. Bu anlamda ben başta vatanımızın birliği ve dirliği için, ülkemizin bekası için evlatlarını hiç çekinmeden cepheye gönderen, evlatlarını şehit veren annelerimizin ellerinden öpüyor, tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum' şeklinde konuştu.
Arslanlar Mahallesi İmam Hatibi Ahmet Akif Deliktaş'ın okuduğu Kuran'ı Kerim tilaveti sonrası konuşan Torbalı İlçe Müftüsü Hakan Türe şunları söyledi: 'İslam dini, kadına her zaman büyük değer vermiştir. İslam dinine göre kadın annedir ve cennet onun ayakları altındadır. Bu anlamda bizler de Türk toplumu olarak kadınlarımızı baş tacı yapmışızdır. Bu vesile ile tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum' dedi.

Döngeloğlu, 'Tarihin akışını değiştiren kadınlardır'
Konferansta Hazreti Asiye, Hazreti Hacer, Hazreti Hatice, Hazreti Meryem ve Hazreti Ayşe'nin hayatından kesitler anlatan ilahiyatçı yazar Ömer Döngeloğlu, İslam dininin kadına verdiği değeri anlattı. Esprili anlatımı ve keyifli sohbeti ile dinleyicilerden tam not alan Döngeloğlu, 'Torbalı'ya ilk defa geliyorum ama burada gösterilen ilgiden çok memnun kaldım. Tüm kadınlarımızın da 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum' dedi.

Torbalı’da “Tarihin akışını değiştiren kadınlar” konferansı