8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla, Ordu Valiliği himayesinde Atatürk Anıtı önünde toplanan kadınlar, çelenk sunumunun ardından Tahıl Pazarı'na yürüdü. Pazar alanını ziyaret eden kadınlar, karanfil dağıtarak, Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı.
Ordu Üniversitesinin çeşitli birimlerinden yetkililer, kadınlara özel anketler yaparak, kadınların sorunlarını dinledi.
Ordu İl Jandarma Komutanlığı'nda görevli kadın astsubaylar da pazar alanında stant açtı. Kadınlara karanfil dağıtarak, günlerini kutlayan kadın astsubaylar, ziyaretçileri ile fotoğraf çektirerek, birlik mesajları verdi.
Ordu Valisi Seddar Yavuz da, eşi Selda Yavuz ile birlikte Pazar alanındaki stantları ziyaret ederek, kadınların gününü kutladı. Eşiyle birlikte kadınlara karanfil dağıtan Vali Yavuz, her zaman kadınların yanlarında olduklarını söyledi.
Daha sonra, jandarma teşkilatı tarafından açılan stantta gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Yavuz, kadınlara yönelik şiddeti önlemek için çalışmaların sürdüğünü söyledi. Vali Seddar Yavuz, 'Bugün, anamız, bacımız, eşimiz, daha doğrusu hayatın anlamı olan kadınlarımızın günü olan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyoruz. Bu vesile ile Valiliğimiz ve kadın ve kadınlarla ilgili çalışmalara yapan derneklerle beraber ilk defa ortak yürüttüğümüz bir çalışmada bulunuyoruz. Kadınlarımıza layık görülen her türlü insanlık dışı muameleyi kınadığımızı ve bunun karşısında olduğumuzu bir kes daha ifade etmek istiyorum. Valilik olarak kadına gösterilen her türlü şiddete karşıyız ve bunu önlemek için çalışmaları sürdürüyoruz' dedi.
Öte yandan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri, Ordu'da çeşitli etkinliklerle kutlanmaya devam ediyor.

Ordu’da ‘Kadınlar Günü’ etkinlikleri