Ünye Atatürk Parkı Sosyal Tesisleri'nde yapılan programda konuşan Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, 'Kadın toplumu oluşturan en önemli halkadır. Kadının katılmadığı, kadının yok sayıldığı bir topluluğu medeniyet çerçevesinde değerlendirmek hiç kuşkusuz mümkün değildir. Çünkü kadınlar her zaman değişimin öncüsü olmuş, tarihin her döneminde yetiştirdiği çocuklarıyla iyi bir ülkenin ve sağlam karakterli milletimizin mimarları olmuşlardır. Kadınlar sadece bir toplumu imar etmekle kalmayıp şefkatleriyle sağlıkta, vicdanlarıyla adalette, merhametleriyle eğitimde, siyasette süreçlere nüfuz edip imar ettikleri toplumu da hiç kuşkusuz koruma altına almışlardır. Bugün ülkemizin başlattığı Zeytin Dalı Harekâtı'nda görev alan kadın pilotlarımız var, sınır kapısından ayrılmayan koca yürekli analarımız var, evinde 'askerlerimiz için ne yapabilirim' diyen hanım kardeşlerimiz var. İyi ki varsınız. Şairin dediği gibi, kadın elinin değdiği her yerde umut, sesinin çınladığı her kulakta öğüt, kadın gelişiyle çevreye bahar salan, gülüşüyle yarınları var kılandır' dedi.
Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney ise, 'Hepimiz bir kadının, bir annenin evlatlarıyız. Hepimiz yaşama bir kadının bedeninde kavuştuk. Kadınlarımızın her geçen gün siyasette kat ettiği mesafeler güzel ve olması gereken gelişmeler ama hiçbir zaman yeterli görmediğimiz daha da yukarı çekilmesi gereken durumlar var. Kadınlar bileklerinin gücüyle vazgeçilmez oldukları için o rakamların çok çok üzerine çıksınlar. Ben mülki idare kaymakam alımlarında bayan kontenjanı konulsun istemiyorum. Başarılarıyla kendileri alsınlar. Birilerinin himayesine, imtiyazına muhtaç değildir kadınlar. Kadınların birilerinin bir yere getirmesi için değil kendi elleriyle söke söke alırlar ve bunu hak ederler. Bunu biz takdir etmeyiz. Nasıl biz hak ettiğimizi yeri geldiğinde alıyorsak kadınlar da almalı, alabilmeli. Birisinin verdiği hakkı, gün gelir birisi alır ama siz onu hakkınızla alırsanız, kimse onu bir daha almaya teşebbüs de edemez cesaret de edemez' diye konuştu.
Program sonunda şehit eş ve yakınlarına plaket verildi. Programa ayrıca sivil toplum kuruluşları kadın temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Ünye’de Dünya Kadınlar Günü kutlaması