Siirt Devlet Hastanesi Konferans Salonu'nda kadınlar gününe yönelik düzenlenen etkinlikte konuşan sendikanın kadın komisyonu başkanı Canan Korkmaz, tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı. Korkmaz, '8 Mart 1857 tarihinde ABD'nin New York kentinde 40 bin dokuma işçisinin daha iyi çalışma koşulları istemiyle bir tekstil fabrikasında greve gitmesi ve daha sonra çıkan yangında işçilerin fabrika önünde kurulan barikatlardan kaçamaması sonucunda 129 kadın işçi can verdi. Ölen kadınların anısına her yıl 8 Mart Kadılar Günü olarak kutlanıyor' dedi.
Kadının toplumun kalkınmasındaki önemine değinen Korkmaz, bu vesileyle tüm kadınların günlerini kutladı. 1992 yılında Bitlis Cevizdağlı köyünde şehit olan Nezir Okuyucu'nun kardeşi Abidin Okuyucu da tüm kadınların ve bilhassa şehit annelerinin, kadınlar gününü kutlayan bir konuşma yaptı.
Siirt Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Şeyda Kayhan'ın şehit annesine plaket ve çiçek verdi. Etkinlik, 8 Mart Kadınlar Günü tiyatro etkinliğiyle sona erdi.

Siirt’te şehit annesine plaket verildi