Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, çeçen ay 14'üncü olağan genel kurulunu gerçekleştiren Kocaeli Rumeli Türkleri Derneği Yönetim Kurulunu makamında ağırladı. Ziyarete Dernek Başkanı Recep Altıntip, Başkan Yardımcıları Abdurrahman Yılmaz, Alptekin Cevherli, Adnan Metin ve Nazım Çelik katıldı. Tanışma maksadıyla gerçekleştirilen ziyarette konuşan Başkan Karaosmanoğlu, 'Rumeli, Balkan ve Batı Trakya Türkleri bize kaybedilmiş vatan topraklarının yadigarlarıdır. Bu nedenle gönlümüzde ve gözümüzde yerleri çok değerlidir. Geçmişte olduğu gibi her zaman Rumeli Türklerinin yanındayız' dedi.
Kocaeli Rumeli Türkleri Derneği'nin faaliyetleri hakkında bilgi veren Altıntip, Kocaeli Rumeli Türkleri olarak 10 bin üyeleri olduğunu ve kentte, Balkan Savaşları öncesinden başlayan göçler nedeniyle Rumeli - Balkan göçmeni yaklaşık yüzde 40 oranında bir nüfus olduğundan bahsetti. Dernek olarak Makedonya Juppa Belediyesi'ne Cankurtaran verilmesini sağladıklarını, yaklaşık 15 bin Türkçe kitabı Makedonya ve Kosava'daki okullara dağıttıklarını, Müftülüğün desteği ile Makedonya'da binlerce Kur'an-ı Kerim dağıttıklarını belirtti. Ayırca Kocaeli'de Rumeli yöresi halk oyunları grupları olduğunu, yine Kocaeli'de Rumelili olsun olmasın yüzlerce kişiye gıda ve giyim yardımı yaptıklarını anlattı.
Başkan Karaosmanoğlu'na teşekkür de eden Altıntip , 'Makedonya'daki Türk Belediyesine Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından hediye edilen İtfaiye aracı için Başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu'na müteşekkiriz' ifadelerini kullandı.
Balkan Yarımadasındaki soydaş ve dindaşlara destek verdiklerini vurgulayan Karaosmanoğlu'da, 'Türk Dünyası Belediyeler Birliği olarak bölgede okul inşa ediyoruz. İtfaiye aracı konusunda da daha basit ve işlevsel araçlar konusunda da yardımcı olabiliriz' şeklinde konuştu.
Ziyaret Dernek Başkanı Recep Altıntip'in Başkan Karaosmanoğlu'nu bu yıl 18'incisi gerçekleşecek olan Geleneksel Rumeli Helva Şenliği'ne daveti ile son buldu.

Başkan Karaosmanoğlu: “Her zaman Rumeli Türklerinin yanındayız”