Rektörlük binasında yapılan imza töreninde konuşan OMÜ Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, Cumhuriyet Başsavcılığı ve Büyükşehir Belediyesi ile 'Kamu Yararına Ücretsiz Çalışmada Elektronik Takip Sistemi Uygulama Projesi'nin iş birliği protokolüne imza attıklarını belirterek, 'Bu iş birliği neticesinde üniversitemizde 200 kadar yükümlünün çalışması sağlanacak. Böylece söz konusu kurumların katkıları ile bir iş gücü yarara dönüştürülecek ve bu protokole göre iş görecek yükümlüler de zamanlarını bu önemli kurumda çalışıp katkı sağlayarak geçirmiş olacaklar. Bu nedenle kamu yararını gözeten bir proje olduğunu düşünüyoruz. İnşallah hayırlara ve güzelliklere vesile olur' dedi.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ise cezaevlerinin amacının insanı kazanmak olduğunu belirterek, 'Ülkemizde herhangi bir suç işleyip, o suçu bir daha işlememek üzere insanın topluma kazandırılması konusunda önemli adımlar atıldı. Bunun en tipik örneklerinden bir tanesi denetimli serbestliktir. Bizim gibi demokratik ve sosyal bir hukuk devletine yakışan da budur zaten. Yapılan yüzlerce proje ile suça sürüklenmiş kişiler topluma kazandırılıyor. Samsun Büyükşehir Belediyesi olarak üniversite yerleşkesinde görev yapacak olan 200 yükümlü kardeşimizin ulaşımlarını ücretsiz olarak sağlayacağız. Başsavcımızı ve Rektörümüzü böyle bir işbirliği içinde oldukları için tebrik ediyorum. Bu tür güzel dayanışmalar içerisinde birbirimize destek olarak topluma faydalı bir iş yapıyoruz. Allah muvaffak etsin' diye konuştu.
Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz da imzalanan protokolün önemine değindi.

İmzalanan protokol kapsamında protokol süresi boyunca Ondokuz Mayıs Üniversitesi yerleşkesinde ilk etapta 200 yükümlünün çalıştırılması sağlanacak. Projenin ile birlikte, kamu yararına ücretsiz çalışma yükümlülüğüne tabi tutulan kişilerin etkin, hızlı ve güvenilir bir takip sistemi ile kontrollerinin gerçekleştirilmesi ve diğer suç faaliyetlerinin önüne geçilebilmesi amaçlanıyor.