Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi iletişim Fakültesi Öğrencileri tarafından hazırlanan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü programı büyük alkış aldı.

OMÜ Sine-Düş Topluluğu tarafından uzun zamandır hazırlanılan program, Atatürk Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi. Tiyatro oyunu ve çeşitli gösteriler yapılan programa, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Niyazi Usta, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

ANLAMLI KAMU SPOTU

Uluslararası Öğrenci Ofisi'nin katkıda bulunduğu program, İletişim Fakültesi öğrencilerinin yazıp yönettiği bir kamu spotunun izlenilmesi ile başladı. Konuklardan alkış alan kamu spotunun ardından Sekine Rahmetzade isimli öğrenci, kendi yazdığı 'Kadın' şiirini okudu.

MODERNLEŞME ŞİDDETİ ARTIRDI

Dünya tarihine geçmiş masalların güncellendiği tiyatro oyununda, kadına yönelik psikolojik şiddet konu alındı. Öğrencilerin yazıp oynadığı oyun sonunda açıklamalarda bulunan Dekan Usta, "Protokol konuşmalarından arınmış bir program izledik, öğrencilerimi tebrik ediyorum. Verilen mesaj çok önemliydi ve başarılı şekilde işlendi. Eskiden kadına yönelik şiddet daha azdı. Modernleştikçe şiddetin azalması gerekirken aksine artış olduğunu görüyoruz" dedi.

ÇALIŞMAYAN EŞ YARDIMI KADINA ÖDENMELİ

Usta, "Erkeklere çalışmayan eşten dolayı 'eş yardımı' adıyla para ödeniyor. Bu para neden erkeğin hesabına yatırılıyor anlayamıyorum. Çalışmayan kadınların ev içi hizmetlerini düşündüğümüz zaman ne kadar çok emek verdiklerini görebiliyoruz. Çalışma hayatında kadınlar, erkeğe oranla yüzde 1 gelir elde ediyor. Bu konuda çalışma yapılması gerekiyor" diye konuştu.

Tayfur KARA