Soykan Meydanında düzenlenen etkinlikte kadınlara karanfil dağıtılarak Kadınlar Günü kutlandı.
Etkinlikte konuşan MHP İl Başkan Yardımcısı Yücel Polat, binlerce yıllık Türk tarihinde kadının sürekli hanların, hükümdarların önlerinde eğildiği sultan olduğunu belirterek, 'Başlara taş ve yuva olmuştur. Türk Edebiyatında şairin kaleminde çiçek, aşık ozanların sazının telinde can olmuştur, canan olmuştur. Bütün kadınların Kadınlar Günü kutlu olsun' şeklinde konuştu.
MHP Battalgazi İlçe Başkanı Mesut Samanlı ise, kadına şiddetin son bulmasını temenni ederek 'İnşallah önümüzdeki yıllarda bu tür olayların yaşanmamasını diliyoruz, kadın kollarının da bu konuda bir milat olmasını ve kadına şiddetin son olmasını diliyoruz. Tüm kadınlarımızın Kadınlar Gününü kutluyoruz' dedi.
MHP Kadın Kolları İl Başkanı Selma Çiçek de, kadının, toplumun en yönlendirici, birleştirici ve koruyucu unsuru olduğunu aktararak, 'Kadının ilerlemesi, sosyal adaletin bir şartı olmakla birlikte sadece bir kadın sorunu değildir. Bu konu sürdürülebilir, adil ve kalkınmış bir toplumu inşa etmenin tek yolu olup politik, sosyal, ekonomik, kültürel ve çevresel güvenliği başarmada ön koşuldur. Demokratik ileri bir toplum için kadınların güçlendirilmeleri, etkinlik alanlarının genişletilmesi, eğitim, istihdam, sağlık, siyaset, hukuk alanlarında eşit fırsatlar ve olanaklardan faydalanabilmeli. Kadın ana, kadın, eş kadın ailedir. Biz diyoruz ki kadın mutlu olursa aile huzurlu olur, aile huzurlu olursa ülke huzurlu olur ve kısaca diyoruz ki, 'Mutlu kadın, huzurlu Türkiye'' diye konuştu.

MHP Kadın Kollarından Kadınlar Günü etkinliği