Etkinlikler Bergama Hükümet Konağı tören alanında başladı. Programa Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç eşi Meltem Gönenç, Bergama CHP İlçe Başkanı Mehmet Ecevit Canbaz, Belediye Başkan Yardımcıları Ali Kahyaoğlu ve Ümit Atlam, meclis üyeleri Serpil Güler, Eyüp Zeytinci, ADD Bergama İlçe Başkanı Mehmet Nuri Toker ve Bergamalı kadınlar katıldı.
Burada bir konuşma yapan CHP Bergama İlçe Kadın Kolları Başkanı Neriman Öztörün; 'Bugünün Türkiye için önemi büyük. Çünkü ülkemizde yaşamın her alanında artan şiddet olayları, ne yazık ki en çok biz kadınları etkiliyor. Her gün yeni bir kadın cinayetine tanık oluyoruz. Kız çocuklarımıza yönelik cinsel istismar olayları her geçen gün artıyor. Çocuk gelin sayısı isyanlarımıza rağmen bir türlü azalmıyor. Kadınların aile içi ve sosyal rollerinin dengelenmesi adına kadın hakları ve fırsat eşitliği konusunda toplumda ortak bir bilinç oluşturulmasını sağlamak gerekmektedir' dedi.
Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, eşi Meltem Gönenç ile birlikte Cumhuriyet Meydanı'nda, Bergamalı kadınlar tarafından kurulan el emeği ürünlerinin sergilendiği stantları dolaştı. Ardından 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla, Türk Halk Müziği Sanatçısı Vildan Turan Akıncı tarafından nefis bir konser verildi. Konser öncesi sanatçı Vildan Turan Akıncı'ya bir demet çiçek veren Başkan Gönenç, 'Bugün özel ve anlamlı bir gün. Sadece Türkiye'de değil, bütün dünyada Dünya Emekçi Kadınlar Günü. Bizler kadınların sadece evin içinde değil, evin dışında da sosyal, kültürel ve iş yaşamında aktif olmasını, erkeklerle eşit olmasını, aynı koşullarda üretime ve ülkenin gelişimine katkıda bulunmasını savunan insanlarız. Kadının evin içinde dört duvar arasında sadece bir anne ve eş olarak değil, eşit birer yurttaş olarak sokakta da var olması gerektiğine inanıyoruz' dedi. Başkan Gönenç ayrıca, 'Türk kadınına bu eşitliğin ve özgürlüğün yolunu açan, birçok Avrupa ülkesinde bile kadınlar seçimlere girip oy kullanıp bir yere seçilemezken, bizde hem kadının oy kullanmasını hem de seçilmesini sağlayan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü bir kez daha burada saygı ile anıyorum' dedi.
Buradaki etkinliğin ardından ise Bergama Kültür Merkezi (BerKM)'de yönetmenliğini Gülten Taranç'ın yaptığı ve bir kadın cinayetinin konu alındığı 'Yağmurda Yıkansam' adlı filmin gösterimi yapıldı.
Bergama Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikler 11 Mart Pazar Günü saat 20.00'de BerKM'de oyuncu Ayşenur Özturanlı sahnelediği Güner Sümer'in unutulmaz oyunu 'Hüzzam' adlı tiyatro oyunuyla sona erecek.

Bergama’da 8 Dünya Kadınlar kutlaması