İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kadın Koordinasyon Merkezi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle İ.B.B Florya Sosyal Tesislerinde etkinlik düzenledi. Etkinliğe İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ve çok sayıda kadın davetli katıldı. Başkan Uysal, masaları tek tek gezerek kadınlarla sohbet etti. Başkan Uysal, 'Bizim kültürümüzde kadın toplumun ailenin direğidir. Anadolu'da hiç kimse eşinden habersiz bir iş yapmaz. Ama İstanbul'a geldik bu şehirler birçok bizim güzel olan adetlerimizi aldı götürdü. Burada da bize doğru olarak kadın hakları anlatılmadığı için yanlışlar oluştu. Ama ona rağmen şu anda şükrediyoruz ki devletimizi idare edenler önemli adımlar atıyor. Sayın Cumhurbaşkanımız ilk il başkanı olduğunda siyasette kadın olmalı dedi ve kadın kolları kurdu. Ak parti kuruldu ayrı bir kadın kolları teşkilatı kuruldu. Muhakkak meclis üyeleri olmalı muhakkak milletvekilleri olmalıdır dedi. Bizim bu şehirleşme döneminde kadınlar aleyhine gelişen olayları nasıl düzeltiriz konusunda devletimiz adım atıyor' dedi.

'15 Temmuz'da yenik düşmediyse, hainlere teslim olmadıysa kadınlarımız sayesinde'
Kadınların 15 Temmuz'da önemli bir rol üstlendiğini söyleyen Başkan Uysal, 'Biliyoruz ki o kadın toplumun direğidir anlayışımız ayakta bunu koruyoruz. Bunu kurtuluş savaşında anladık orada erkekler kadar onları motive eden o zor dönemde mücadelesini ayakta tutan yeri geldi mi onlarla omuz omuza duran kadınlarımızın sayesinde. Bunu 15 Temmuz da gördük. Erkeklerle birlikte bazıları da onlardan önce tankın önüne tüfeğin önüne çıkan kadınlarımız da. Erkeklerden daha cesur davranan onlara meydan okuyan kadınlar. Belki de bu ülke 15 Temmuz'a bu ülke yenik düşmediyse o hainlere teslim olmadıysa kadınlarımız sayesinde. Ben canı gönülden teşekkür ediyorum' diye konuştu.

'Kadınlarımız bizim inancımızda olması gereken yerde olacaktır'
8 Mart Dünya Kadınlar gününün çıkış nedenin kendini medeni gibi gösteren insanların kadına yaptığı eziyetlerden çıktığını belirten Başkan Uysal, 'Bugün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nasıl çıkmış diye baktığımız zaman bizim inancımızı kültürümüzü horlayan o medeni diye kendilerini savunan insanların kadınları yapmış oldukları eziyetlerden çıkmış. Kadınlarımız bizim inancımız da var olması gereken yerlerde olacaktır. Eksikliklerimiz varsa düzeltmeye devam edeceğiz. Afrin'de bir mücadele var orada askerlerimiz mücadele ediyor. O askerlerimiz annelerine şükranlarımızı sunuyoruz. Şehitlerimizin annelerinin şükranla ellerinden öpüyoruz. Afrin'de mücadele eden silahıyla orada nöbet tutan kadınlarımızdan birisi diyor ki, 'Biz gerekirse Afrin'de teröristleri temizleriz döner evimize evimizi temizleriz' bizim kadın dediğimiz budur. Bu mücadele devam edecek' şeklinde konuştu.

Başkan Uysal, Dünya Kadınlar Günü etkinliğine katıldı