Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlamaları kapsamında ilk olarak belediye çalışan kadın personelle yemekte buluştu. Ardından Hasan Çakın Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi'nin 'Sessiz Çığlık' isimli fotoğraf sergisinin açılışına katılan Şahin, KETEM'i ziyaret ederek, kadınlarla buluştu.
Programlara, Başkan Şahin'in eşi Şükriye Şahin'in yanı sıra AK Parti İlçe Başkanı Semiz ve eşi, kadın belediye meclis üyeleri, AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Nurten Öztürk de katıldı.

OLMAZSA OLMAZIMIZ

8 Mart'ın farkındalık günü olduğuna dikkat çeken Başkan Şahin, "Dünya Kadınlar Günü'nü bir bilinçlenme ve farkında olma günü olarak görüyorum. Geçmişten günümüze kadınlarımız hakları konusunda çok önemli mesafeler aldı. Elbette alınacak daha çok yol var. Kadına 'ana', 'eş', 'can', diyoruz. Kadın şehit annesidir, gazi ablasıdır, öğretmendir, Nene Hatundur. Kadın, kısaca toplumumuzun ve geleceğimizin temel taşıdır. Ama ne yazık ki kadına yönelik şiddet, taciz, küçük yaşta evlendirmeler ve negatif ayrımcılık gibi problemler yaşanıyor. Toplum olarak kadına yapılan haksızlıkların karşısında durmalıyız. Hükümetimiz bu konuda çok önemli adımlar attı. Cumhuriyetimizin ve devletimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, batılı ülkelerden yıllar önce kadınlarımıza önemli haklar vermiştir. Yaşanılan problemleri aşmada toplumun tüm kesimleri olarak el birliği içerisinde olmalıyız. Bu konuda hepimize büyük görevler düşüyor. Biz üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz" dedi.