Sultanhanı 75. Yıl Cumhuriyet Okulu Konferans salonunda düzenlenen programa Sultanhanı İlçe Kaymakamı Murat Karasu'nun eşi Yıldız Karasu, Belediye Başkanı Fahri Solak'ın eşi Hatice Solak, ilçede görev yapan bayan kamu personelleri, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.
Sultanhanı 75. Yıl Cumhuriyet Okulu Müdür Yardımcısı Şerife Altunsu, 8 Mart Kadınlar günün tarihçesi hakkında bilgiler verdi. Altunsu, '8 Mart 1857 tarihinde ABD'nin New York kentinde 40 bin dokuma işçisi daha iyi çalışma koşulları istemiyle bir tekstil fabrikasında greve başladı. Ancak polisin işçilere saldırması ve işçilerin fabrikaya kilitlenmesi, arkasından da çıkan yangında işçilerin fabrika önünde kurulan barikatlardan kaçamaması sonucunda 129 kadın işçi can verdi. Bugün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü. Dünyanın her yerinde kadının ve beraberinde kadın sorunlarının çeşitli platformlarda tartışıldığı bir gün! Biliyoruz ki, kadın toplumun en etkili, birleştirici ve koruyucu unsurudur. Kadının ilerlemesi sosyal adaletin bir şartı olmakla birlikte sadece bir kadın sorunu değildir. Bu konu, sürdürülebilir, adil ve kalkınmış bir toplumu inşa etmenin tek yolu olup, politik, sosyal, ekonomik, kültürel ve çevresel güvenliği başarmanın da ön koşuludur. Demokratik, ileri bir toplum için, kadınların güçlendirilmeleri, etkinlik alanlarının genişletilmesi, eğitim, istihdam, sağlık, siyaset, hukuk vb. alanlarda eşit fırsat ve olanaklardan faydalanabiliyor olmaları dolayısı ile büyük önem taşımaktadır' dedi.
Program 'Kadın Kimdir?' adlı video sunumunu ve öğrencilerin öğretmenler için hazırladığı çeşitli sunumlarla devam etti. Ardından program 8 Mart Kadınlar günü pastasının protokol eşleri ile birlikte kesilmesi ile son buldu.

Sultanhanı ilçesinde kadınlar günü kutlandı