Adana İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince, sosyal ve kültürel projeler kapsamında dezavantajlı bölgelerde yaşayan 14-18 yaş grubuna yönelik özellikle risk grubu içinde bulunan, ekonomik ve sosyal faktörlerden dolayı yaşadığı mahallenin ya da çevrenin dışına çıkamamış, farklı kültürlerle etkileşim halinde olamamış öğrencilerin başka kültür ve fikirlerin farkına varması ve o kültürlere saygı duyması amacıyla 'Komşuda Ne Var' projesi hayata geçirildi.
'Komşuda Ne Var' projesinin ilk ayağı olan Kayseri'ye, Yüreğir İlçesinde bulunan Dadaloğlu Anadolu Lisesi ve Melihşah Anadolu Lisesinde eğitim gören toplam 40 öğrenci götürüldü. Öğrencilere Erciyes Dağı Kayak Merkezinde kızak ve teleferik gezisi, il merkezinde yemek organize edildi. Daha sonra rehber eşliğinde Hunat Hatun Külliyesi gezdirilerek Kayseri'nin tarihi hakkında bilgilendirme yapıldı. Gezi anısı olarak öğrencilere sırt çantası hediye edildi.
Proje ile gençlerin toplumsal duyarlılığa sahip birer vatandaş olarak yetiştirilmesi, çeşitli sebeplerden dolayı yaşadıkları toplumda sosyolojik sorunlarla karşılaşan öğrencilere farklı kültürleri tanıyarak yaşadıkları sosyal çevreye uyum sağlamasına yardımcı olunması, bireye yaşadığı toplumda değerlilik ve ait olma duygusunun kazandırılması amaçlanıyor.

Adana Emniyet Müdürlüğü’nden “Komşuda Ne Var” projesi