Kahta ilçesinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla şehit aileleri ve kadınlar Kahta Belediyesi tarafından düzenlenen yemek programında bir araya geldi. Yemek programında Kahta Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya ve Kahta Belediye Başkan Yardımcısı Halil Geyik, şehit aileleri ve kadınlarla tek tek ilgilenerek onların sıkıntılarını dinledi.
Programda rahatsızlığı nedeniyle yemek programına katılamayan Kahta Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak'ın selamlarını katılımcılara ileten Kahta Belediye Başkan Yardımcısı Halil Geyik ise, 'Belediye başkanımız 8 Mart Kadınlar Günü dolayısıyla şehit ailelerimizi ve kadınlarımızı bir araya getirmek için yemek programı düzenledi. Ancak rahatsızlığı nedeniyle bu akşam aramıza katılmadılar. Belediye başkanımız adına tüm katılımcılara teşekkür ediyorum. Başta şehit annelerimiz olmak üzere tüm kadınlarımızın 8 Mart Kadınlar Gününü tebrik ediyorum' dedi.
Kadınların hem sosyal hem de devlet hayatında farklı bir konumda olduğunu belirten Kahta Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya, 'Ülke ve millet olarak çok zorlu bir süreçten geçiyoruz. Bu süreçte birlik ve beraberliğe çok fazla ihtiyacımız var. Bugün bu ülkemizde huzur ve güven içerisinde yaşıyorsak bunu şehit ve gazilerimizin göstermiş olduğu fedakarlıklardan dolayıdır. Türkiye'de her evin içerisinde veya yakınında mutlaka bir şehit ya da gazi vardır. Vatanı, milleti ve ailesi için canını feda eden bu kardeşlerimizin ailesi ve yakınları bize emanettir. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kadınlara yemek programı düzenleyen Kahta Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak'a teşekkür ediyorum' şeklinde konuştu.
Özel bir tesiste verilen yemek programına Kahta ilçe Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya, Belediye Başkan Yardımcıları Halil Geyik ve Ömer Toprak, Kahta İlçe Jandarma Komutanı Selçuk Çalıkuşu, Kahta İlçe Emniyet Müdürü Durmuş Ali Özkan, Kahta SYDV Müdürü Yasin Çiçek, Yazı İşleri Müdürü Sırrı İnan, AK Parti Adıyaman Kadın Kolları Başkanı Perihan Gümüş, Kahta Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ramazan Yetiş, Kahta Kadın ve Çocuk Hakları Derneği Başkanı Emine Kardeş, şehit aileleri ve kadınlar katıldı.

Kahta Belediyesi Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yemek programı düzenledi