Endüstri Meslek Lisesinde düzenlenen konferansa Sungurlu Devlet Hastanesi Ruh ve Sinir Hastalıkları uzmanı Dr. Özlem Damla Yücel konuşmacı olarak katıldı.
Yeşilay ilçe temsilcisi Ecz. Bekir Sami Ünsal'ın açılış konuşmasını yaptığı konferansta, Yeşilay'ın kuruluş amacı, vizyonu, misyonu ve faaliyetlerini anlattı.
Konferans sunucusu Uzm. Dr.Özlem Damla Yücel ise; 'Ortaokul ve lise öğrencilerine 2 bölüm halinde ayrı ayrı sunmuş olduğu konferansta, bağımlılık ve bağımlılık yapıcı maddelerin zararlarını, bağımlılığa iten sebepleri ve çarelerinden bahisle 'Her insanın içinde bir çocuk ruh vardır önemli olan onun kirletilmemesi ve masumiyetinin zarar görmemesi bilincine birey ve toplum olarak sahip olunmalıdır' dedi.
Psikiyatri Uzm. Dr. Özlem Damla Yücel'de 'Türkiye'de ve dünyada hızla tütün, alkol ve uyuşturucu madde alım oranları artmakta, maddeye başlama yaşları gittikçe düşmektedir. Diğer bağımlılıklar gibi teknoloji ve kumar bağımlılığı da kişiye, aileye ve topluma psikolojik, sosyolojik ve ekonomik zararlara yol açmaktadır. Bağımlılık kişinin bedensel, ruhsal ve sosyal hayatını olumsuz etkiler. Toplumun felaketi sayılabilecek bağımlılıkları engellemek ancak iyi bir koruyucu halk sağlığı yaklaşımıyla mümkün olur. Psikiyatrik bir sendrom olan bağımlılığın tanısı için aşağıda sayılan ölçütlerin yalnızca üçünün bir arada görülmesi yeterlidi' dedi.
Konferans sonunda konuşmacı Uzm. Dr. Özlem Damla Yücel'e, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Eryiğit ve Bekir Sami Ünsal tarafından plaket takdim edildi.

Sungurlu’da Yeşilay haftası etkinlikleri