GASEK Vakfı'nın öncülüğünde Gaziantep'te bir gurup yardımsever tarafından gerçekleştirilen kampanya kapsamında toplanan ihtiyaç malzemeleri, Şırnak'ın İdil ilçesinde bulunan Üçok Köyü Okuluna teslim edildi. İhtiyaç malzemeleri, 8 derslikli 110 öğrencive 12 eğitimcinin yer aldığı okulda düzenlenen törenle teslim edildi. Törene GASEK Başkanı Settar Kıratlı, İdil İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Şirin Arslan, Üçok Köyü Okulu Müdürü Bahri Evsen, eğitimciler Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkan Yardımcısı Ökkeş Zehiroğlu, İş adamları Doğan Doğubey, Ahmet Yılmaz ve köy sakinleri ile öğrenciler katıldı.
Doğduğu topraklarda eğitimci oldu
İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Şirin Arslan, doğduğu topraklarda şimdi eğitmenlik yapıyor. Zor şartlar altında eğitimini tamamladığını hatırlatan Arslan, duygu dolu anlar yaşadı. Destek nedeniyle Gazianteplilere teşekkür eden Milli Eğitim Müdürü Şirin, eğitim alanında ortaya konan bu yardım çalışmasından dolayı organizasyonda yer alan herkese teşekkür etti. Arslan, eğitim ordusunun sadece İdil ilçesinde değil Türkiye'nin neresi olursa olsun göreve hazır olduğunu vurguladı.
Gaziantep Sağlık, Eğitim ve Bizim Çocuklarımız Vakfı (GASEK) Başkanı Settar Kıratlı ise 'Ülkemizin tamamında zor şartlar altında eğitimlerini sürdüren çocuklarımıza yardımcı olmak onların sorunlarına elimizden geldiği kadarıyla çözebilmek bizlerin en asli görevleri. Biz vakıf olarak zaten eğitim alanında önemli işlevleri yerine getiriyoruz. Burs verdiğimiz çocuklarımız var, bu çocuklarımızın sorunlarıyla yakından ilgileniyoruz. İdil İlçemizin bu güzel köyünde eğitimlerini sürdüren çocuklarımızın ihtiyaçlarının karşılanmasının ötesinde onların yanında olduğumuz göstermek onlara sevgilerimizi direk olarak getirmek çok güzel bir duygu. Diğer yandan burada özverili bir şekilde çalışmalarını sürdüren 12 eğitimci kardeşimizin gözlerinden öpüyorum. Onlara sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Onlar bizim geleceğimiz olan çocuklarımız için ülkemizin neresi olursa olsun cefakar bir şekilde koşuyorlar ve çocuklarımızı geleceğe hazırlıyorlar' diye konuştu.

Gaziantep’ten Şırnak İdil’deki öğrencilere destek