Sabah saatlerinde Hakkari'ye gelen Hakan Çavuşoğlu, beraberindeki AK Parti İl Başkanı Emrullah Gür ve partililerle Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası (HATSO) Başkanı Servet Taş'ı ziyaret etti. Bir süre Başkan Taş ile ilin sorun ve sıkıntıları hakkında görüşen Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu, daha sonra odanın konferans salonunda düzenlenen 'AK Parti Siyaset Akademisi'nin açılışına katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda konuşan Hakan Çavuşoğlu, geçmiştin günümüze partilerinin durumu ve AK Parti'nin iktidara geldiği günden beri yaptığı reformlar hakkında bilgiler vererek, CHP'ye yüklendi. Suriye konusuna da değinen Çavuşoğlu, 'Birilerinin derdi bunun üzerinde Türkiye'de iç savaş çıkartmaktı. Ben size soruyorum? Et dağıtan Yasin Börü'yü öldürüyorsun, onu dördüncü kattan aşağı atıyorsunuz ve ondan sonra üzerinden arabayla geçiyorsunuz. Hangi felsefe, hangi hainlik bunu yapıyor. İnsan değil bu. 27 vatandaşımız hayatını kaybetti' dedi.
Yargı eliyle bir darbe yapılarak Türkiye'nin teslim alınmak istendiğini belirten Çavuşoğlu, 'Türkiye'de bir iç savaş doğurmaya çalıştılar, başaramadılar. Bitti mi? Hayır. Bu defa 40 yıl süreyle Türkiye'nin içine sızmış ve başı Amerika'da olan çıbanbaşı, bu defa yargı susturucusu takılmış bir darbe ile Türkiye'yi teslim almak istedi. 17-25 Aralık'ı hatırlayın. Ama birisi daha vardı ki mecliste montaj kasetlerini yayınlamakla meşguldü. Dolayısıyla 30 Mart'ta millet yeniden Recep Tayyip Erdoğan'ın etrafında kenetlendi. Daha sonra 15 Temmuz ve ondan önce çukur-hendek terörü vardı. Çukurla çok çektiriyorlardı maalesef' ifadelerini kullandı.

'3 bin DEAŞ'lıyı etkisiz hale getirdik'
Afrin'deki tünellere ve çukurlara da dikkat çeken Çavuşoğlu, 'Afrin'de askerlerimizin yer altında gürmüş olduğu tüneller ve çukurlara bakın, aynı. Bakın işte bunlar taşeron ve piyon. Türkiye 2023 yılına doğru emin adımlarla ilerlerken, 2019 yılında Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı bu millettin gönlünden koparmak veya Türkiye'nin idaresinde yeniden bulunmasına mani olmak için gördüğünüz gibi her şeyi denenmiş oldular. Şimdi bakın Türkiye en güçlü devlettir. Biliyorsunuz Fırat Kalkanı Harekatı ile beraber Türkiye yaklaşık 7 aylık süreçte 3 bin DEAŞ'lıyı etkisiz hale getirerek, bölgeyi yerel halka teslim etti' diye konuştu.

'ABD, terör örgütünü destekledi ve silahlandırdı'
Yıllardan buyana Türkiye'nin gencecik fidanlarını toprağa verdiğini hatırlatan Hakan Çavuşoğlu, 'Türkiye ve insanımıza yapmadığı zulmü bırakmayan terör örgütü, burada ne yazık ki ABD tarafından desteklenmek ve silahlandırılmak suretiyle Türkiye için tehdit hale getirildi. Roketler, füzeler buradaki kardeşlerimizin şehit olmasına neden oldular. Birçok suçsuz insanımızın ölümüne neden oldular. Suriye'den iç savaş nedeniyle Türkiye'ye sığınan Kürt kardeşlerimizin sayısı 370 bin civarındadır. Afrin; Arap, Türkmen ve Kürt kardeşlerimizin yaşadığı bir bölgedir. Kardeşçe ve barış içerisinde, ama maalesef Türkiye'yi yeniden kaos içerisine sürüklemek, Türkiye'yi yeniden ayaklarına pranga vurmak ve bu yürüyüşünü engellemek için buradan bir cephe açmışlar. Yıllardan bu yana Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi bir terör örgütünün diğer terör örgütüyle ortadan kaldırılması mümkün değildir. Terörle mücadelemiz sonuna kadar devam edecektir' şeklinde konuştu.
Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, partililerle hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra AK Parti Hakkari İl Başkanlığı binasına geçerek partililerle bir araya geldi. Esnafları da ziyaret eden Çavuşoğlu'nun, Hakkari Valiliği ziyaretinin ardından kentten ayrılacağı belirtildi.

Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu: “Terör örgütü, ABD tarafından desteklenmek ve sil