AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber, Manisa'nın Selendi ilçesinde bir dizi ziyaret gerçekleştirerek, devam eden yatırımlarla ilgili incelemelerde bulundu. AK Parti ilçe binası önünde İlçe Başkanı Şeref Kaçar ve partililer tarafından karşılanan Recai Berber'e el dokuması seccade hediye edildi. Berber, burada partililer ile istişarelerde bulunduktan sonra gündeme dair açıklamalarda bulundu. Berber, TSK'nın Suriye'nin Afrin bölgesinde sürdürdüğü Zeytin Dalı Harekatıyla ilgili olarak, 'Sürekli Türkiye'ye taciz vardı, sürekli terör saldırıları oradan yapılıyordu. Güneyimizde böyle bir şeye fırsat vermeyeceğimizi bütün dünyanın bilmesi gerekiyordu. Onun için bu harekat başladı. Bazıları her gün canlı yayında yorumlar yapıyor bu operasyonlar daha hızlı yapılamaz mıydı diye. Evet yapılabilir ama onların Doğu Guta'da yaptıkları gibi şehrin yerle bir edilmesi lazım. Orada sivil insanları kalkan olarak kullanıyorlar. Oranın mazlum ve masum insanları var. Terör örgütleri onları esir almış. Siz orayı terör örgütü mensubu demeden vurmaya kalkarsanız, bu defa masum insanı da bizim komşumuz olan bir çok arkadaşı, kardeşi, akrabası olan kişilere yanlış yapılmış olur. Biz tarih boyunca bunu yapmadık. Bütün savaşlarda bunu gözettik, ecdadımız da bu şekilde yaptı. Bu bizim inancımızın, medeniyetimizin gereği bizi diğerlerinden ayıran da bu. Dolayısıyla tabii ki bununda bir bedeli oluyor. Belki daha yavaş hareket edilebiliyor ama neticeye bakmak lazım. Bir laf vardır 'geç olsun güç olmasın' Bu operasyon Allah'ın izniyle dünyanın gözü önünde tamamlanacak. İnşallah önümüzdeki günlerde Afrin'in tamamını temizleyeceğiz' dedi.

'Selendi'de göç önlenecek, göç edenler baba topraklarına geri dönecek'
Selendi Barajı'nın yakında ihaleye çıkacağını belirten Berber, 'Selendi Barajı ile hayvancılık gelişecek. Tarımın her türlüsü yapılabilecek. İnşallah onun projesi tamam. Bakanlık öncelikle yarım kalan projeleri tamamlamak istiyor, yatırıma yeni proje almak istemiyor, Selendi Barajını aynı Ahmetli Kelebek ve Avşar Barajı gibi Selendi Barajı'nı da ihalesini yapıp başlatacağız. Çünkü hakikaten küçük yerlerde insanımız, işini, aşını bulamazsa bu defa gençler büyük yerlere, şehirlere kaçıyorlar. O zaman bu göçü tersine çevirmek çok zor oluyor. Baştan tedbir alıp, gençlerin işini, imkanını destekleyerek orada kalmasını sağlamalıyız. Bu baraj tamamlandığında Selendi'de göç önlenecek, göç edenler baba topraklarına geri dönecek. Selendimiz sulu tarım yapacak ilçemizin iklimi değişecek' diye konuştu.

'Son 15 yıldır Türkiye'de çok ciddi bir sıçrama sağladık'
Manisa'nın tek yatılı bölge ortaokulunu ziyaret eden AK Parti Milletvekili Recai Berber, burada İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Karakuş, şube müdürleri, Okul Müdürü Mustafa Berat Durğut, okul idarecileri, öğretmenler ve öğrenciler tarafından karşılandı. Okulda incelemelerde bulunarak, öğrencilerle bir araya gelen Berber, Manisa'da yapılan güreş müsabakalarında takım halinde birinci olan öğrencileri ayrıca tebrik etti. Berber, 'Okulumuzun bazı ihtiyaçları olduğunu duyduk ve bugün yerinde görmek istedik. Hakikaten okul büyük bir ihtiyacı karşılıyor. Başarılı bir okulumuz, performansı çok iyi. Manisa'da özelikle spor alanında başarıları var. Buradaki öğrencilerimizin bütün ihtiyaçlarını karşılamak hem idarecilerimizin hem de okul aile birliği ile birlikte bizim en önemli görevimiz. İnşallah buradaki eksiklerimizi, ihtiyaçları, sıkıntılarını en kısa sürede çözeceğiz. Bizim eğitim alanındaki çalışmalarımız sonucunda son 15 yıldır Türkiye'de çok ciddi bir sıçrama sağladık ama buna rağmen gözden kaçan ya da eksik kalanlar olabiliyor. Ankara'da yaptığımız halde burada tamamlanamayan bazı sorunları da görüyoruz. Yerelde bazı sorunlar yaşanıyor. Bunları da yerinde inceleyip çözmemiz gerekiyor' dedi. Ziyaretin sonunda Okul Müdürü Mustafa Berat Durğut, Recai Berber'e öğrencilerin yaptığı 15 Temmuz temalı resmi hediye etti.

AK Parti’li Berber: "Sivil insanları kalkan olarak kullanıyorlar"