Ardahan'da ilk olma özelliğini taşıyan robotik kodlama sınıfının açılışına, Ardahan Valisi Mehmet Emin Bilmez, AK Parti Ardahan Milletvekili Orhan Atalay, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, AK Parti İl Başkanı Yunus Baydar, İl Milli Eğitim Müdürü Fikret Çerkezoğlu, Ardahan Eğitim Vakfı Başkanı İlter Avşar, öğrenciler ve veliler katıldı.
Robotik malzemeler ile kodlama eğitiminin hayata geçirilebilecek alt yapıya sahip atölyenin açılışında konuşan Ardahan Valisi Mehmet Emin Bilmez, yaşadığımız yüzyılın en büyük gereksiniminin teknolojik gelişmeler olduğunu belirtti ve öğrencilerin erken yaşlarda teknoloji ile tanışmalarına vesile olan Ardahan Eğitim Vakfına teşekkür etti.
Vali Bilmez, 'Bu atölyeyle çocuklarımız hayallerini gerçekleştiriyorlar. Hayalleri daha da gelişecek; Hem günlük yaşantıda karşılaştıkları sorunları gidermek için beyin jimnastiği yapacaklar. Çözüm arayacaklar ve bu da onların beyinsel anlamda daha gelişimine katkı sağlayacaktır. Onun için bu atölyeyi ilimize kazandıran Ardahan Eğitim Vakfı başkan ve yöneticilerine teşekkür ediyorum. İnşallah Milli eğitim camiasındaki arkadaşlar bu atölyeyi aktif olarak her gün kullanacaklar. Sadece bu okulumuza değil bütün okullarımıza bu atölye hizmet edecektir.' dedi.
Ardahan Eğitim Vakfı Başkanı İlter Avşar'da yaptığı açıklamada, Kodla Üret Ardahan projesini Ardahan'a kazandırdıkları için çok mutlu olduklarını söyleyerek, '21 yüzyıl dijital çağ ve bizde kendi çocuklarımıza robotik kodlamayı öğreterek kendi bilgisayarlarını, kendi oyuncaklarını nasıl yapacakları açısından destek olmak için buradayız. Heyecanlıyız, çok mutluyuz, Kodla Üret Ardahan, Türkiye genelinde ilk on il arasında. Şu an yeni yeni devlet okullarında var. Ardahan'da bu noktada 10'uncu sırada ve bizde vakıf olarak böyle bir proje geliştirdik. Burada olmaktan mutluyuz.' şeklinde konuştu.
23 Şubat İlkokulu Okul Aile Birliği Başkanı Tarık Aslanbaş ise, 'Çocuklarımızın 21. yüzyılda teknolojiyle tanışmasını sağlayan eğitim vakfına teşekkür ediyoruz' dedi.
Çocukları ise robotik kodlama ile hayallerini gerçekleştirdiklerini söyleyerek, 'Matematik ve Türkçe dersleri gibi bu da zorunlu bir ders olmalıydı hayatımızda' şeklinde konuştular.

Ardahan’da ilk robotik kodlama sınıfı açıldı