İYİ Parti Samsun 1. Olağan Kongresi yoğun katılımla gerçekleşti. Mevcut İl Başkanı Ömer Süslü ve Hüseyin Acar'ın yarıştığı seçimlerde 379 delege oy kullandı. Ömer Süslü 273 oyla başkan seçilirken, rakibi Hüseyin Acar 104 oyda kaldı. Kongreye, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ayfer Yılmaz, Demokrat Parti (DP) Samsun İl Başkanı Cengiz Aktaş, Büyük Birlik Partisi (BBP) Samsun İl Başkan Yardımcısı Baki Öztürk, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Samsun Şube Başkanı Işık Özkefeli, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Samsun Şube Başkanı Yaşar Sezen, çevre illerden gelen İYİ Parti İl Başkanları, ilçe başkanları ve çok sayıda partili katıldı. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ayfer Yılmaz'ın divan başkanlığı yaptığı kongrede divan üyelerinin hepsinin kadın olması dikkat çekti.

RÜZGAR ESTİRMELİYİZ

İYİ Parti hareketinin tek adam rejimine karşı doğduğunu söyleyen İYİ Parti Samsun İl Başkan Adayı Hüseyin Acar, "Önümüzde çok kısa bir süreç var. Bu sebeple Samsun'da bir rüzgar getirmemiz gerekiyor. Yerelde rüzgar estiremezsek 2019'un kasım ayını görme imkanımız yok. Bu yüzden Samsunlu vatandaşlarımızın iradesine ve tercihine talip olduk. Samsun bir türlü var olan potansiyelini harekete geçiremiyor. Şehrimiz işlenmemiş bir cevher olarak kaldı. Marka olma yolunda sözden ileri gidemedi. Şehrimiz daha iyi bir hizmete layık. Bu yüzden il başkanlığına aday oldum" diye konuştu.

DERDİMİZ SAMSUN

Önlerine çıkan bütün engelleri aşarak bugünlere geldiklerini belirten Ömer Süslü ise,
"İçinde bulunduğumuz şartlar ne kadar zor olursa olsun, 1919'dan daha zor değil. Büyük önder Mustafa Kemal ve bir avuç inanmış yürekle Tütün İskelesi'nden kurtuluşa ilk adımın atıldığı bu şehir ve yiğit evlatları 100 yıl sonra 2019'da da üzerine düşeni yapacak ve mutlaka başaracak. Birlikteliğimiz dosta güven, düşmana korku verecek. Bu yürüyüşü durdurmaya kimsenin gücü yetmeyecek. Bizim derdimiz de sevdamız da Samsun. Gözümüzün nuru, güzeller güzeli şehrimiz iyi yönetilmiyor. Hak ettiği değeri bir türlü bulamıyor. 15 yıldır ezici bir çoğunlukla AKP'nin yönettiği şehrimizde spordan sanata, altyapıdan sanayiye, tarımdan hayvancılığa kadar nereden tutsak elimizde kalıyor. Bunlara dur demek bizim elimizde. Samsun Büyükşehir Belediyesi'ni ve bütün milletvekilliklerini almak ve genel başkanımızı Cumhurbaşkanı yapmak için hiç durmadan çalışacağıma söz veriyorum" ifadelerini kullandı.

Zerrin SOMUNCU