Türkiye Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Samsun Buluşması, Yelken Kulübü'nde yapıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkanı ve Türkiye Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Başkanı Fevzi Apaydın, "Platformumuzun amacı; bütün dernek ve federasyon başkanlarımızı bir araya getirerek, onların bilgi ve becerilerini Samsun'a taşımak, hemşehricilik ruhunu biraz daha geliştirmektir' dedi.

KARADENİZİN AMİRAL GEMİSİ

Samsun için güzel şeyler düşünen herkesle birlikte olmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Vali Osman Kaymak ise, 'Samsun, Karadeniz'in amiral gemisidir. Samsun, sahip olduğu büyük potansiyeli çok daha iyi kullanabilmeli. Bazen yalnız kaldığınızı hissediyorsunuz. Çünkü daha önceki çalıştığım yerlerde de hep şuna şahit olmuşumdur. Küçük çekişmeler, küçük taraf tutmalar bazen gerçeği görmekten insanları alıkoyuyor" ifadelerini kullandı.

SORUNLARLA MÜCADELE

Bu kadar nüfusun olduğu yerde, ufak tefek suçların kaçınılmaz olduğunu belirten Vali Kaymak, "Artık çağımız, sosyal sorunlarla mücadele etme çağıdır. Biz bunun için elimizden geleni yapıyoruz. Askerimiz ve polisimiz en iyi şekilde çalışıyor, kimsenin bundan şüphesi olmasın. Oluşturulacak bu platform sosyal sorunlara yönelik çözüm üretirse biz bunlara da açığız. Kimileri var ki 'Ben doğma büyüme Samsunluyum' diyor ama özünde Samsun'a zarar veriyor. 3. sayfa haberleri ile Samsun'u sosyal medya ve basın üzerinden yansıtıyorlar. Bazen basit bir olay oluyor ama bizim medyamız bunu öyle bir yayıyor ki, Samsun sanki Türkiye'nin en sıkıntılı şehriymiş gibi oluyor. Deaflympics 2017'de dünyanın birt bir yanından şehrimize insanlar geldi ve hiçbir sorun yaşamadılar. Bu platform sosyal sorunlar anlamında da bizlere çalışmalar, raporlar ve öneriler sunabilir" dedi.

SAMSUNSPOR VURGUSU

Samsunluları ve Samsun'u çok sevdiğini belirten Kaymak, 'Olaylara, Samsun'un sevinci benim sevincim, Samsun üzüntüsü benim üzüntüm şeklinde baktım. O nedenle Samsunspor için bir bağış kampanya başlattım. Sağ olsunlar Samsunlular bu kampanyaya büyük katılım sağladı. İlk hedefimiz Samsunspor'u ligde tutmak. Samsunspor'un yeri Süper Lig'dir. Samsunpor'un potansiyeli ve gücü Süper Lig'e çıkarmaya yeter. Yeter ki bizler bu birlikteliği sağlayalım" diye konuştu.

Tayfur KARA