Artvin Valiliği önünde gerçekleşen etkinlikte konuşan Artvin Valisi Ömer Doğanay ve Belediye Başkanı Kocatepe, millet olarak her daim birlik ve beraberliğin en güzel örneklerini sergilediklerini belirtti.
Afrin Harekatına ülke genelinde her ilden desteklerin gittiğini, bu desteklerin millet olmanın gereği olduğunu vurgulayan Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, 'Devletimiz kahraman askerlerimizin her türlü ihtiyacını karşılıyor. Askerimizin bizlerin yapmaya çalıştığı bu tür desteklere ihtiyacı yok, ancak ülkemizin askerimize gösterdiği bu destek birlik olmanın, dirlik olmanın, millet olmanın bir gereğidir. Çobanın hanımı akşama kadar dışarıda kuruttuğu ekmeği yermiş. Sorduklarında benim eşimde kuru ekmek yiyor. Bizim evlatlarımız Afrin'de mücadele ediyorsa, bizlerinde burada mücadele edip onlara destek olmamız gerekiyor ve bunu da elhamdülillah en güzel şekilde yapıyoruz. Bunlar bizlerin vatan sevgisi için birer vesiledir' dedi.
Bu vatan için canlarını ve kanlarını hiç tereddüt etmeden veren ve ülke için Afrin'de görev yapan Mehmetçiğe maddi ve manevi sembolik katkı olması nedeniyle Artvin'den Afrin'e Artvin Balı gönderdiklerini dile getiren Artvin Valisi Ömer Doğanay, 'Bugün burada arıcılarımızın toplayıp Mehmetçiğimize gönderdiğimiz bu ballar görünüşte ballar ama gerçekte bir güven bir iman bir duadır. Tarihte Yeniceli Mehmet Ağa vardır. Bu ağa mal varlığı zengindir. Kurtuluş savaşı zamanlarında bir gün hesap ettirir, mal varlığı 40 yıl kaç kişiye yeter diye. Ağa'nın muhasebecisi der ki bu varlık 120 kişiye 40 yıl yeter. Ağa bütün defterleri kapatıp Mustafa Kemal Atatürk'e bir telgraf yazar ve der ki 'Paşam, ben oğlum Nuri ile beraber 120 kişi silahımızla, atımızla, erzakımızla ölmeye hazırız.' Dediğini yapar ve vatan müdanasında yer alır. Rivayet odur ki savaş sonrasında kendisine verilmek istenen madalyayı almayıp ben bunu vatan için yaptım der. Ben ülkemizin dört bir tarafında yapılan destekleri görünce bu topraklarda Yeniceli Mehmet Ağaların tükenmediğini, tükenmeyeceğini görüyorum' diye konuştu.
Arıcılar Birliği Başkanı İbrahim Durmuş, Artvin bölgesinden topladıkları bin 392 şişe balı Afrin harekatında görev yapan kahraman Mehmetçiğe destek için gönderdiklerini söyledi.
Artvin arıcılarından Afrin Mehmetçiği için toplanan ballar, elden ele taşınarak araca yüklendikten sonra yola çıktı.

Arıcılarından Afrin kahramanlarına Artvin balı