Maltepe Belediyesi tarafından yapılan yardım kapsamında Belediye Başkanı Ali Kılıç ile birlikte Ardahan'ın Çıldır ilçesine gelen Dünya şampiyonu milli güreşçi Cenk İldem Güreş, milli basketbolcular Tuğba Palazoğlu, Serap Yücesir ve milli boksör Atagün Yalçınkaya, çeşitli dallarda şampiyonalara hazırlanan sporculara spor malzemeleri dağıttı.
Çıldır gölü üzerinde antrenör Zeki Bayraktar tarafından güreş, atletizm ve jimnastik şampiyonalarına hazırlayan sporcuların malzeme ihtiyacını karşılamak için geldiklerini söyleyen Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, 'Bu öncü girişiminden ötürü ve doğduğu topraklara karşı kendi görevini yerine getirmek için genç kuşaklara abi elini, dost elini, sevgi elini uzatan hocamıza teşekkür ediyorum. Biz de Maltepe Belediyesi olarak milli sporcularımızı da yanımıza alarak buraya geldik. Görüyoruz ki Çıldır'da yüreği Türkiye için, Mustafa Kemal Atatürk için çarpan, gözleri pırıl pırıl gençlerimiz var. Bu gençleri spora kazandıran hocamıza ve ekibine, ayrıca Çıldır'daki tüm yöneticilere teşekkür ediyorum. Ve inşallah bir gün sizi Maltepe'de ağırlamak isteriz' dedi.
Çıldırlı genç sporcular ise Maltepe Belediyesine teşekkür ederek, verdikleri hediyelerin hakkını vereceklerini ifade ederek, 'Yaklaşık 2 yıldır güreş sporunu yapıyorum. Kendimi daha da geliştirerek müsabakalarda şampiyonluklar elde edip milli takıma çıkmayı düşünüyorum' dediler.
Milli güreşçi ve Dünya şampiyonu olan Cenk İldem ise küçük bir desteğin büyük bir fedakarlığa dönüşmesiyle çok sayıda çocuğu hayata kazandırmanın çok güzel bir duygu olduğunu söyleyerek, '2016 yılında olimpiyatlardan sonra Çıldır'a gelerek bu kulübün açılışında bulunmuştuk. O zaman şartlar ve imkanlar biraz daha kısıtlıydı. Şu an görüyoruz ki imkan verildiğinde çocuklar çok güzel işler başarıyor, sayısız madalyalar alıyorlar. Küçük bir desteğin büyük bir fedakarlığa dönüşmesiyle çok sayıda çocuğu hayata kazandırmak çok güzel bir duygu. Milli sporcu arkadaşlarımızla birlikte buraya geldik. İnanıyorum ki buradan çok önemli sporcular yetişecek. Çünkü çocuklar çok dayanıklı ve inşallah önümüzdeki yıllarda Çıldır'dan güzel haberler alacağız. Bizler de elimizden geldiğince Çıldırlı gençlerin arkasında olmaya devam edeceğiz' şeklinde konuştu.
Yardım malzemelerinin dağıtılmasının ardından Başkan Kılıç, milli sporcular ve sporcu gençler, yüzeyi buzla kaplanan Çıldır Gölü'ne geçerek, burada göl üstünde tur attılar.

Milli sporculardan Çıldırlı sporculara malzeme jesti