Kanun Hükmünde Kararname ile yapılan düzenlemeyle birlikte başlayan işçi statüsüne geçiş süreci devam ediyor. Çorum Belediyesi bünyesinde çalışan ve Kanun Hükmünde Kararname ile yapılan düzenlemeden yararlanmak isteyen işçileri mülakat heyecanı sardı. Belediye birimlerinde çalışan ve süreç içerisinde yapılan tahkikatlar neticesinde şartları kanunlara uyan ve mülakata girmeye hak kazanan 1246 kişinin mülakat sınavı başladı. 7 gün sürecek olan mülakat sınavlarının ilki tesisler Müdürlüğü personeli ile yapıldı.
Buhara Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen mülakata 101 kişi katıldı. Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yabacıoğlu'nun komisyon başkanlığını yaptığı mülakatta, Çorum Valiliği Hukuki İşler Müdürü Ramazan Yalçın, Çorum Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü Murat Gür, Çorum Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Eyüp Aytekin ve Çorum Belediyesi Fen İşleri Müdürü Mikdat Yıldırım'dan oluşan komisyon üyeleri mülakata giren işçilere genel kültür ve görev yaptıkları birimlerle ilgili sorular sordu.
Mülakat sınavı hakkında açıklama yapan Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yabacıoğlu Çorum Belediyesi bünyesinde yer alan ve mülakata girecek olan işçilerden heyecanlanmamalarını istedi. Soruların yaptıkları işle ilgili olacağını belirten Yabacıoğlu, 'Mülakattan ve güvenlik soruşturmasından geçecek olan işçilerimiz belediye bünyesinde bulunan işçi ve memur kardeşlerimizle aynı sorumluluğu taşıyacaklar. Bundan sonraki süreçte de bugüne kadar olduğu gibi işçilerimizden sorumluluk, gayret ve çalışma azmi bekliyoruz. İşçi kardeşlerimiz kendilerine verilen fırsatı en iyi şekilde değerlendireceklerdir. Özverili bir şekilde çalışmalarına devam edeceklerine inanıyorum. Böyle de olması gerekiyor. İşçi kardeşlerime başarılar diliyorum' dedi.
'Sınavlar 1 hafta sürecek'
Belediye Tesisler Müdürlüğünde başlayan sınav 12 Mart Pazartesi günü Belediye Meclis Salonu'nda yapılacak ve sınava İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünde, Sosyal yardım İşleri Müdürlüğünde, Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünde ve Zabıta Müdürlüğünde görev yapan işçilerin sınavı ile devam edecek. 13 Mart Salı günü ise Belediye Meclis Salonu'nda Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğünde görev yapan işçiler mülakat sınavına girecekler. 14 Mart Çarşamba günü Fen İşleri Şantiyesinde Fen İşleri Müdürlüğünde, 15 Mart Perşembe günü Temizlik İşleri Müdürlüğü toplantı Salonu'nda Temizlik İşleri Müdürlüğünde çalışanlara mülakat sınavı yapılacak. 16 Mart Cuma günü ise Park Bahçeler Müdürlüğü Salonunda Park Bahçeler Müdürlüğünde, İtfaiye Müdürlüğünde ve Veteriner İşleri Müdürlüğünde görev yapan işçiler mülakat sınavına katılacaklar.

Çorum Belediyesi’nde mülakat sınavları başladı