Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, Haberaks TV'de Haber Medya Haber Müdürü Onur Nurdemir'in hazırlayıp sunduğu Artı İfade programına konuk oldu.

POTANSİYEL YÜKSEK

Samsun'un büyük bir potansiyeli olduğunu vurgulayan Usta, "Samsun, bu kadar imkan içerisinde net göç veren bir şehir. Samsunlu siyasetçiler olarak gündemimizin daha fazla Samsun olması lazım. Şehire sahip çıkan yok. Un var, helva yapan yok" ifadelerini kullandı.

SAMSUN VE MERSİN BAĞLANMALI

Samsun'un medikal sektöründe ciddi bir bilgi birikimi olduğunu vurgulayan Usta, "Medikal aletler konusunda atılım yapılmalı. Vali Kaymak yerli otomobil konusunda yoğun çalışıyor, bir bürokrat olarak mücadele ediyor. Samsun'u ileriye taşıyacak unsurlardan birisi yerli otomobil. Özellikle iktidar milletvekilleri bu konuda çalışmalı. Ankara-Samsun demiryolu bir an önce yapılmalı, Samsun ve Mersin limanları birbirine bağlanmalı. Bu projenin bölgeye de çok faydası olacak" sözlerini kaydetti.

TSK, YAŞATMAK İÇİN KURULMUŞ

Zeytin Dalı Harekatı'nın bazı kesimler tarafından özellikle eleştirildiğini savunan Usta, "Afrin'deki varlığımız kendi bekamız açısından ve kurulması planlanan terör devletini önlemek açısından kritik öneme sahip. Türk ordusu, yeryüzünde yaşatmak için kurulmuş tek ordu. Sınırlarımızdaki ve içimizdeki terör temizlenecek" diye konuştu.

CHP TUTARSIZ

Ana muhalefet partisinin nafile uğraşlar içerisinde olduğunu savunan Usta, "CHP'nin 15 Temmuz'dan sonraki tavırları tutarsız, anlamak mümkün değil. Komisyonda CHP'li üyeler yapıcı hiçbir teklifte bulunmadı. CHP seçim güvenliği adı altında mevcut ittifakı ertelemek ve kendileri için ittifak görüşmeleri yapmak istiyor. Bunu bildiğimiz için CHP'nin partimizle görüşme talebini reddettik" ifadelerini kullandı.

MHP REFORMLARI, EKONOMİYİ GÖTÜRDÜ

Türkiye ekonomisinin 2008 öncesi ve sonrası olarak ayrı ayrı değerlendirilmesi gerektiğini söyleyen Usta, açıklamalarını şöyle sürdürdü: "Bunda AK Parti hükümetinden önceki, MHP'nin olduğu koalisyon hükümetinin etkileri var. O dönemde yapılan reformlar, ekonominin 2008'e kadar belli bir seviyede gitmesini sağladı. Sonrasında ise siyasetin karışması, ekonomik krizler Türkiye'nin performansını bozdu"

Şükrü Berk ASKAR