BİLSAM konferans salonunda düzenlenen panele konuşmacı olarak, Yrd Doç Dr Mehmet Sağlam, Yazar Adil Akkoyunlu, Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı Genel Başkanı Hasan Meşeli, Alevi Eşit Yurttaşlık Derneği Başkanı Erdoğan Ünverdi, Araştırmacı Yazar Enes Tarım katıldı.
Panelin açılış konuşmasını yapan Yazar Adil Akkoyunlu, Malatyalının en güzel birisi de ortak değerlerimize sahip çıkmak olduğunu ifade ederek, 'Birçok illerde rastlayamadığımız güzellik bu Malatyalı insan araştıran insandır, kültürlü insandır çok okuyan insandır. Türkiye'nin birçok yerinde talihsiz olaylara şahit oluyoruz ama bunu Malatya'da göremeseniz' şeklinde konuştu.
Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı Genel Başkanı Hasan Meşeli ise, 'insanları bir araya getiren bir gemiye ihtiyaç vardır. Bu geminin adı sevgidir. İnsanlık alemi tarihi süreç içerisinde daima sevgi dene bir kurum ile kurtulmuş ve sevgi denen bir kurum ile yaşmasını tarihsel süreç içerisinde bugünümüze kadar getirmesini bilmiştir' ifadelerini kullandı.
Malatya'nın çok kültürlü inançlı bir il olduğunu belirten Alevi Eşit Yurttaşlık Derneği Başkanı Erdoğan Ünverdi ise,'Bu farklılıkları bir araya getirip buluşturmak çok önemli. Çünkü önemli farklılıklar bir araya getirmek zenginlik kaynağı olarak görüyoruz' ifadelerin yer verdi.
Araştırmacı Yazar Enes Tarım ise toplumların bir arada yaşama isteği huzuru barış acısında en önemli olay olarak gördüğünü belirterek,' Bu noktada baktığımız zaman geçmiş toplumlarda bir arada yaşama isteğinin kabiliyecilik hususunu toplumların birbirlerini kabile üstünlüğünü üzerinde savaşmak, kavga gibi noktalara getirildiğini görüyoruz' diye konuştu.

"Malatya ve kentsel Dinamiklerimiz” paneli düzenlendi