Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Eski Sanayi Sitesi esnafıyla bir araya geldi. Esnaf Niyazi Demirel tarafından Öz Akçaabat Köftecisi Hayri Usta'nın Yeri'nde düzenlenen programda Başkan Yılmaz, sanayinin taşınması noktasında ortak akılla hareket edilmesi gerektiğine vurgu yaparak, bu noktada esnaftan da destek istedi.

YER BULMAKLA İŞ BİTMİYOR

Gülsan Sanayi Sitesi'nin taşınması için gerekli altyapı çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Yılmaz, Derecik ve Toybelen'de 60'ar dönüm araziyi, sanayi tesisi olacak şekilde revize ettiklerini kaydetti. Yılmaz, 'Sadece yer bulmakla iş bitmiyor, bu alanlarda SASKİ, doğalgaz, enerji altyapılarının da yapılması gerekiyor. Mutabakat sağlayıp bu işlere de girişmemiz lazım. Ayrıca insanlara zaman da tanımak gerekiyor. Bizim gayemiz; dükkan sahiplerinin buralarda yerlerini alıp çalışmalara en kısa zamanda başlaması. Ortak akıl ile hareket etmenin iki taraf için faydalı olacağına inanıyoruz' şeklinde konuştu.

YARDIMA HAZIRIZ

Esnafın mağdur olmaması için çalıştıklarını dişe getiren Başkan Yılmaz, her türlü yardıma hazır olduklarını söyledi. Yılmaz, 'Sizden de bizim işlerimizi kolaylaştırmanızı istiyoruz. Gerekli kamulaştırma ve istimlak çalışmalarını en kısa zamanda tamamlayıp burada gerçekleştirmek istediğimiz projelerin ortaya çıkması için desteğiniz çok önemli' ifadelerini kullandı.

Programa ayrıca Haber Medya Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Necdet Uzun, Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hacı Eyüp Güler, Samsun Madeni Sanatkarlar Odası Başkanı Eyüp Aydın, bazı işadamları, banka müdürleri ve esnaf katıldı.

Zeynep Irmak ÖCAL

Samsun Haberleri