Canik Belediye Başkanı Osman Genç, ilçede uygulanan her projeyi masaya yatırıyor. Her hafta başında başkan yardımcıları ve birim müdürleri ile gerçekleştirilen istişare toplantısının bu haftaki ana konusu nisan ayında dünyanın farklı yerlerinden bilim insanlarını Canik'te buluşturacak olan uluslararası sempozyumlar oldu.

HAZIRLIKLARI MASADA

Toplantıda, 6-8 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek "Medeniyetler Merkezi ve Büyük Güçlerin Hedefi Ortadoğu" konulu 9. Uluslararası Canik Sempozyumu ile 13-15 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek olan 'Hedefe Doğru İnsan' konulu 10. Uluslararası Canik Sempozyumu hazırlıkları ele alındı.

TİYATRO VE MÜZİK FESTİVALİ

Toplantıda ayrıca, 20-22 Nisan tarihleri arasında Canik Kültür Merkezi'nde düzenlenecek "Şehir ve İnsan" konulu konferans ve paneller için yapılan hazırlıklar da konuşuldu. Toplantının bir diğer konusu da, Dünya Tiyatrolar Günü nedeniyle 23-27 Mart tarihleri arasında bu yıl ikincisi düzenlenecek Canik Tiyatro Festivali oldu. 5 gün sürecek festivalin hazırlıklarının görüşüldüğü toplantıda, 25-29 Nisan tarihleri arasında yapılacak ve dünyanın birçok yerinden müzik gruplarını buluşturacak olan Canik Uluslararası Müzik Festivali de masaya yatırıldı.

TİTİZ HAZIRLIK

Yoğun bir Nisan ayı geçireceklerine vurgu yapan Başkan Genç, uluslararası çalışmalarda tecrübeli bir belediye olarak, yine bilim insanlarını buluşturacakları uluslararası sempozyumların hazırlıklarını titizlikle yürüttüklerini söyledi. Genç, 'İnşallah Nisan ayında iki önemli uluslararası sempozyumumuzu gerçekleştirerek 10. Uluslararası sempozyuma ulaşacağız. Bunun hazırlıklarını şimdiden yürütüyoruz. Şu ana kadar yapılan hazırlıklar oldukça başarılı şekilde yürütüldü. İnanıyorum ki, daha önce olduğu gibi bu iki sempozyumumuzu da başarıyla tamamlayacağız' dedi.

ULUSLARARASI ETKİNLİKLER

Mart ve nisan aylarında iki önemli festivale de ev sahipliği yapacaklarını belirten Başkan Genç, "23-27 Mart tarihleri arasında geçen yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz Tiyatro Festivali'nin ikincisine hazırlanıyoruz. Kültür ve sanat faaliyetleri kapsamında yürüttüğümüz bu festivalimizde Samsunlu hemşehrilerimiz 5 gün boyunca farklı tiyatro oyunları ve tiyatro gruplarını izleme imkanı bulacak. Ayrıca 25-29 Nisan Nisan tarihleri arasında gerçekleştireceğimiz Uluslararası Canik Müzik Festivali'nde dünyanın önemli müzik gruplarını şehrimizde ağırlayacağız. Bu haftaki toplantımızda bu etkinliklerin hazırlıklarını görüştük' diye konuştu.