Medicana International Samsun Hastanesi, sosyal faaliyetlerine devam ediyor. Piazza AVM'deki çocuk oyun alanında yapılan etkinlikte, Medicana çalışanları müzik eşliğinde spor yaptı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte, ayrıca isteyenlerin kilo ve yağ ölçümü yapıldı.

FARKINDALIK OLUŞMALI

Etkinliğin 8 Mart Kadınlar Günü nedeniyle yapıldığını söyleyen Medicana International Samsun Hastanesi Kurumsal İletişim Müdürü Meral Kıvırcı, "Kadın temalı yağlı boya resim sergimiz oldu. Medicana Samsun Hastanesi'nin kadın çalışanları için kokteyl düzenledik. Bu etkinliğimizle ise obeziteye karşı, sağlıklı beslenme ve spor konusunda farkındalık oluşturmak istedik" dedi.

RİSK FAKTÖRLERİNİN BAŞINDA

Medicana Samsun Hastanesi olarak obeziteyle mücadele ettiklerini belirten Kıvırcı, "Hem diyet hem spor hem de cerrahi konusunda yoğun çalışmalar içerisindeyiz. Bu çalışmalar, toplumsal sağlığı güçlendirmek adına çok önemli. Kronik hastalıkların risk faktörlerinin başında obezite geliyor. Kişilerin vücut kitle indeksinin sağlıklı olup olmadığını tespit etmek için ölçüm yapıyoruz. Uzman diyetisyenlerimiz, indeksi sağlıksız bireylere diyet danışmanlığı almaları konusunda farkındalık oluşturmaya çalışıyor" şeklinde konuştu.

Şükrü Berk ASKAR