Antakya Mutfak Müzesi'nde gerçekleşen toplantıda konuşan Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin, Antakya'nın yöresel ürünlerine sahip çıkmanın Türk vatandaşı olarak, Antakyalı olarak, Hataylı olarak kendilerinin görevleri olduğunu söyledi.
Çinçin, ziyaretçilerin yöresel tatları yerinde görmek ve tatmak için geldiğini belirterek, 'Biz bu çatıyı beraber kullanacağız. Sık sık farkındalıklar oluşturmaya çalışacağız. Bunlar bizim ata, baba mirasımız. Bunlara sahip çıkmak da Türk vatandaşı olarak Antakyalı olarak, Hataylı olarak bizim görevimiz. Bu gözden ırak tutulacak bir mevzu değil. Dünya gelişiyor, teknolojiler gelişiyor, haberleşme gelişiyor. Zaman hızlı akıyor ve alım gücü dünyada yüksek kişiler, turistik seyahat etmeye niyetli kişiler tarihi kültür değerlerinin peşinde gittiği gibi damak zevkinin de peşinde gidiyor. Yani Antakya peynirli künefesini muhakkak ki soğuk zincirde çok güzel yapan sunan kıymetli dostlarımız, arkadaşlarımız var. Ancak onu yerinde tatmak istiyor, yerine gelmek istiyor. O havayı da teneffüs etmek istiyor. Bu minvalde Allah'a şükürler olsun yüzlerce ürünümüz var. Bu bir tanesi diye söylüyorum. Bir daha Antakya peynirli künefesini işaret etme sebebim uluslararası tesciline müracaat ettiğimiz için söylüyorum, bu bir kıymettir, bu bir değerdir' dedi.
Konuşmanın ardından Antakya ekmeği hakkında ve Suriyelilere yönelik açılan mutfak kursu ile ilgili bilgiler verildi.

“Gastronomi Şehri Antakya” bilgilendirme toplantısı düzenlendi