Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, ilçede ki eğitim sorunlarını konuşmak üzere İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Balay ve okul müdürleri ile bir araya geldi. Toplantıya Dilovası Belediye Başkan Yardımcıları Fazıl Polat, Mühiyettin Gültekin ve Edip Bingölv de katılım gösterdi. Tavşancıl'da bulunan bir restoranda gerçekleşen toplantının açılış konuşmasını yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Balay, '2014 yılında göreve başladığımdan bu yana ekibimizle birlikte güzel çalışmalara imza etmeye çalışıyoruz. İlçemizde eğitim alanında Belediye Başkanımızın önemli desteklerini hep gördük. Eğitime önem veren bir başkanımızın görev başında olması bizlerin işlerini kolaylaştırıyor. Göreve geldiğinden bu yana tüm okullarımızın kırtasiye masraflarını, okullarımızın güvenliği için olması gereken kamera sistemi, okullarımızdaki kütüphane eksikliği konusunda gerekli desteği, okullarımızın ulaşım konusunda her zaman gerekli desteğini gördük. Ayrıca Çolakoğlu Metalurji'nin katkılarıyla Dilovası Eğitim Dostları grubu kurarak iki yıl boyunca çok güzel çalışmalar yaptık' dedi.
İlçe Milli EğitiM Müdürü Balay'ın ardından konuşan Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, 'Dilovası eğitim alanında son 10 yılda altın yıllarını yaşadı. Yeni eğitime açılan okullarımızla okul ihtiyacımız yok denilebilecek düzeye ulaştı. Bu konuda bizlere hep destek olan Başbakan Yardımcımız Fikri Işık ve milletvekillerimize teşekkür ediyorum. Yarınlarımızın güvencesi, ülkemizin geleceği çocuklarımızı yetişme gibi önemli ve kutsal bir görevi gerçekleştiriyorsunuz. Bu yük sizlerin sırtındadır. Bu kutsal ve onurlu görevi yapmak için meşakkatli görevlerinizde bir kez daha başarılar diliyorum' diye konuştu.
Dilovası'nda eğitimin gelişeceğine inandığını söyleyen Toltar, 'Okullarımızda yüzde 80 oranında kadrolu ve branş öğretmenlerimiz görev yapıyor. Eğitimin daha kaliteli olacağı inancındayım. Bizde eğitime geleceğimiz olan çocuklarımızın eğitimini en iyi şekilde icra etmeleri için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. İlçemizde ekonomik olarak genelde çalışan kesimden oluştuğu için bu çocuklarımızın eğitimine de yansıyor. Bizde sosyal belediyecilik anlayışı ile çocuklarımızın eğitim konusunda ki eksikliklerini gidermek için destek vermeye çalışıyoruz. Eğitimde son yıllarda önemli gelişmeler yaşıyoruz. Yaşanan gelişmeler bizim doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. İlçemiz son 3 yılda TEOG'ta en çok artış yapan ilçe haline geldi' şeklinde konuştu.
Başkan Toltar'ın konuşmasının ardından öğretmenlerin önerileri ve sorunları da dinledi. Toplantı, yapılan fikir alışverişinin ardından son buldu.

Dilovası’nda eğitim konuşuldu