CHP Manisa İl Teşkilatı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 93. yıl dönümü dolayısıyla alternatif kutlama töreni düzenledi. Alternatif kutlama törenine CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, Manisa Baro Başkanı Av. Ali Arslan, CHP Manisa İl Başkanı Halil Tokul, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. CHP'nin öncülüğünde toplanan grup Manisa Öğretmenevi'nden başlayarak İstasyon Caddesi üzerinden kutlamaların yapılacağı Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü. Cumhuriyet Meydanı'na ulaşan CHP Manisa İl Teşkilatı ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri Milli Egemenlik ve Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Çelenklerin sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.
CHP'li Özel'den 'Başkanlık sistemi' üzerinden Bahçeli'ye gönderme
Alternatif kutlama töreninde konuşan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, 'Cumhuriyetten önce sarayda olan iradeyi, saraydaki egemenliği, saraydan meclise taşıdık biz halka verdik. Bugün birileri fiili bir durum yaratarak Anayasa'nın kendisine tanıdığı yetkileri aşarak, haddini aşarak ülkede bir sistem tartışması yaratıp egemenliği tekrar halktan alıp saraya taşımak istemektedir. Cumhuriyet Halk Partililer olarak şunu biliyoruz ve bir kez daha söylemek isteriz; Gazi Mustafa Kemal Atatürk, eğer o köstekli saatini kalbinin üzerinde taşıyor olmasaydı o savaş meydanında şehit düşecekti. Atatürk Cumhuriyeti, kendi hayatını ortaya koyarak kurtarmıştır ve kurmuştur. Bu ülkede yüzde 25'in, yüzde 43'ün, yüzde 51'in değil, yüzde 100'ün Atasıdır, kahramanıdır, tek ve tek başkomutanıdır' dedi.
Başkanlık sistemi tartışmaları üzerinden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye göndermede bulunan CHP'li Özel, 'Herkes farklı partilere oy vermiş olabilir. Kimse böyle olacağını düşünmedi. Eğer Atatürk'e, İsmet Paşa'ya dil uzatacaklarını hakaret edeceklerini bilseydi hiç birisi bu Adalet ve Kalkınma Partisi'ne oy vermezdi. Eriyen emekli maaşları, sömürülen işçinin alın teri, alabildiğine artan işsizlik cana tak etti. Ayrıca şimdi ülkenin bir egemenlik sorunu var. Rejimi değiştirmeye çalışıyorlar. Milliyetçiler, kötü olsun diye demediler. Ama şimdi birileri daha önce 'bölünmeyi getirir' dediği başkanlığa göz kırpmaya başladı. Onlar da çok üzgünler' diye konuştu.
CHP'li Özel'in konuşmasının ardından kutlamalar halk oyunları gösterisiyle devam etti.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel: