Bektaşoğlu, genel kurulda yaptığı konuşmada, 'Bu saygısız davranışı kınıyorum. Böyle bir yöntem yoktur. Bu parlamentoda milletvekillerinin yasama faaliyetleri kapsamında yaptığı çalışmaların asıl muhatabı Başkanlık Divanı ve ilgili bakanlıktır. Ayrıca açıklamalar gerçeği yansıtmamaktadır. 40 ve 60 randıman fındık bugüne kadar üretilmemiştir. Giresun bölgesinde alınan fındıkların randımanı 48-58 arasındadır, bunun altında fındık alınmadı. Şimdi, 48'in altında fındık satılmışsa bu kurum zarara uğratılmış, birilerine haksız kazanç sağlanmıştır. Bakanlığı bu iddiaların araştırılması için acilen cevap vermeye çağırıyorum' ifadelerini kullandı.
Bektaşoğlu, TBMM Başkanlığına Bakan Eşref Fakıbaba'nın yanıtlaması istemiyle soru önergesi vererek yeni iddialarda da bulundu. TMO'nun 2017 sezonu süresince üreticiden alarak depoladığı ve satışa çıkardığı 138 bin ton fındığın kaç tonunun Giresun kalite, kaç tonu Levant kalite olduğunu soran Bektaşoğlu, şu soruları yöneltti:
'Kurumdan 08.03.2018 tarihinde yapılan açıklamada, bunun bilinmediği anlaşılmaktadır. Çünkü üreticiden alınan fındıkların ayrı ayrı depolama imkanı bulunmadığı için yüzde 40-yüzde 60 randıman aralığında depolandıkları belirtilmektedir. Bu durumda 10.50 TL'ye alınan ve 12.50 TL. değerle satışa çıkarılan Giresun kalite fındıklar alıcıya teslim edilirken nasıl ayrıştırılmaktadır? TMO kampanya süresince yüzde 48 randıman altında fındık almadığına ve fındığın üst randıman değeri yüzde 58 olduğuna göre, asla üretimi mümkün olmayan yüzde 40-yüzde 60 randımanlı fındıklar depolara nasıl girmiştir?, Satışın ilk günü hangi depodan, kaç randıman, kaç liradan, kaç kilo fındık satışı yapılmıştır? Yüzde 48 randıman altında satış var mıdır? İkna edici olması açısından örneğin, Giresun-Tirebolu depolarındaki kayıtları ve faturaları kamuoyuna açıklayacak mısınız?' Kalitesi ve fiyatı farklı fındıkların ayrıştırılmadan depolanması bir görev ihmali ve kusuru değil midir? 1-2 puanlık randıman oynaması yapılması neden mümkün hale getirilmiştir? Böyle bir fırsat oluşturulması üreticimizi, kurumu ve ülkemizi ciddi boyutta zarara uğratmak anlamına gelmekte midir?' dedi.
Milletvekili Bülent Bektaşoğlu, önergesinde; TMO'dan yapılan imzasız açıklamanın gerçeği yansıtmadığını ve kamuoyunu yanıltmaya dönük olduğunu savundu ve Bakandan sorularına cevap istedi.