Türkiye'nin en köklü turnuvaları arasında yer alan ve bu yıl 31'incisi düzenlenen Uluslararası Boğaziçi Karate Turnuvası sona erdi. Beylikdüzü Spor Kompleksi'nde düzenlenen müsabakalarda karateciler, Mehmetçik için tatamiye çıktı. Kayıtlardan elde edilen gelirin, Afrin'de devam eden Zeytin Dalı Harekatı'na destek olmak amacıyla Türk Silahlı Kuvvetlerine bağışlanacağı turnuvada üç gün boyunca 26 ülkeden bin 649 karateci mücadele verdi.

Tüm kategorilerde madalya
Ülke milli takımlarının yanı sıra kulüplerin de katılım gösterebildiği 31. Uluslararası Boğaziçi Karate Turnuvası'nda Türk karateciler, rekor sayılabilecek bir başarıya imza attı. Minik, yıldız, ümit, genç, 21 yaş altı, büyükler ve veteran kategorilerinde yapılan mücadeleler sonunda 120 altın, 127 gümüş ve 192 bronz madalya kazanan Türk karateciler, genel klasmanın zirvesinde yer aldı.
Gaziosmanpaşa Belediyespor sporcuları ise, ferdi olarak elde ettiği 5 altın, 5 gümüş ve 13 bronz madalyanın yanında, takım halinde de 3 altın, 2 gümüş ve 2 bronz madalya kazanarak kulüpler klasmanında büyük bir başarıya imza attı. Böylece karatede, bugüne kadar ulusal ve uluslararası organizasyonlarda çok sayıda şampiyonluk elde eden Gaziosmanpaşalı sporcular, zaferlerine bir yenisini daha eklemiş oldu. Amatör sporlara ve sporcu gençlere yoğun destek veren Gaziosmanpaşa Belediyesi, ileride de milli formaya hizmet edecek sporcular yetiştirmeyi amaçlıyor.

Gaziosmanpaşalı sporculardan karatede büyük başarı