Türk Kızılayı, toplumu bilinçlendirmeye yönelik faaliyetlerine hız kesmeden devam ediyor. Türkiye Diyanet Vakfı'nın 11 ilde bulunan gönüllülerine Türk Kızılayı uzman eğitmenleri tarafından temel ilk yardım ve afetlerden korunma bilinci konularında eğitim verildi.

Türk Kızılayı ve Türkiye Diyanet Vakfı arasından imzalanan protokol kapsamında, Türk Kızılayı Samsun Şube Başkanlığı İlk Yardım Eğitim Birimi ve Türk Kızılayı Genel Merkez Eğitim Yönetimi Birimi uzman personelince Samsun İl Müftülük binası eğitim salonunda gerçekleştirilen eğitime, Türkiye Diyanet Vakfı gönüllülerinin yanı sıra İl Müftü Yardımcısı Abdullah Bilece ve Türk Kızılayı Samsun Şube Başkanı Dr. Habib Demirel de katıldı.

BİLİNÇLİ OLMALIYIZ
İlk yardımın insan hayatı için büyük öneme sahip olduğunu ifade eden Başkan Demirel, "Yaşanabilecek olumsuz bir durum karşısında yapılacak doğru müdahale ile insan hayatını kurtarabiliriz. Bilinçli ve doğru bir eğitimi herkesin öğrenmesi gerekiyor" dedi.

Türk Kızılayı Samsun Şube Başkanı Dr. Habib Demirel ve Samsun İl Müftü Yardımcısı Abdullah Bilece, eğitime katılanlara Türk Kızılayı İlk Yardımcı Sertifikası ve kimlik kartı verdi.

(oa)