MHP Samsun İl Başkanı Taner Tekin, Büyükşehir Belediyesi'nin İlkadım İlçesi'ndeki 5 mahalleye uyguladığı imar uygulamasına tepki gösterdi. Tekin, geçen ayki Büyükşehir Belediye Meclisi'nde alınan karar ile İlkadım'ın 5 mahallesinde yapılan yeni imar uygulamasının haksızlıklara sebep olduğunu ve mahalle sakinlerinin mağdur edildiğini savundu. Tekin, doğalgaz aboneliklerinin kolaylaştırılmasını gerekçe göstererek yapılan yeni imar uygulamasının mahalle sakinlerini mağdur edebilecek sonuçlara yol açabileceğini ifade etti.

KARAR KAFA KARIŞTIRIYOR

Tekin, "Bu mahallelerin biri hariç, doğalgaz kullanılıyor. Ancak buna rağmen yeni imar uygulaması tüm mahalleleri kapsayacak şekilde yapıldı. Bu mahallelerin yakınlarında olan yerlerde çok katlı imar uygulaması yapılırken, hatta söz konusu mahallelerde 8-10 katlı binaların olmasına rağmen, 3 kat imar uygulaması yapılması kafa karışıklığına sebep olmaktadır" dedi.

TAVIR DESPOTÇA

Kararın vatandaşı mağdur ettiğini ifade eden Tekin, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Şehrimizin daha yaşanabilir olması için yapılacak kentsel dönüşüm uygulamalarına karşı değiliz. Ancak, bu yapılan uygulamaların bilimsel, estetik mimari ve modern şehircilik anlayışına uygun şekilde yapılması için gerekir. Mimarlar, mühendisler ve şehir plancılarından oluşan ortak bir karar alınmalı. Alınan kararlar da bu mahallelerde yaşayan insanları mağdur etmemeli. Büyükşehir Belediyesi'nin 'Ben yaptım oldu' mantığı ile hareket ederek yaptığı uygulamalar vatandaşı mağdur etmiştir. Despotça yapılan bu uygulamalar karşısında esnafımızın ve vatandaşlarımızın her zaman yanlarında olduğumuzu ve yapılan haksızlıkların karşısında olacağımızı ifade etmek istiyorum."