Türkiye Satranç Federasyonu Siirt İl Temsilcisi Serdar Eryeşil, Halk Eğitim Merkezi bünyesinde anne ve çocuklarına yönelik başlatılan 'anne-çocuk satranç öğreniyor' kursuna katılan 15 annenin çocuklarıyla beraber satranç öğrendiğini belirtti. Eryeşil, satranç öğrenen çocukların evde satranç oynamayı bilen olmadığı için oynayamadığı ifade ederek, 'Bu eksikliği gördük. Bunu nasıl giderebiliriz diye düşündük ve anne çocuk projesi geliştirdik. Şu anda çocuklara öğrettiğimiz satrancı annelere de öğretiyoruz. Dolayısıyla çocuklar evde satranç oynayabilecek. Her eve satranç girmiş olacak' dedi.

'Kadınlar yoğun ilgi gösterdi'
2 çocuk annesi Satranç Antrenörü Kevser Sarsılmaz da anne ve çocuklarına yönelik başlatılan kursa kadınların yoğun ilgi gösterdiğini aktararak şunları kaydetti:
'Bütün çocuklar satranca meyilli olsun. Boş zamanlarını değerlendirsinler. Tablet, televizyon, internete fazla bağımlı olmadan kendi başlarına bir şey yapıp başarsınlar. Satranç çok yönlü bir zeka oyunu. Hedefe odaklanmak, kendini geliştirmek açısından çok faydalı bir oyun. Bu projeyle anne çocuk kursunu diğer illere taşıyalım. Biz bir ilk olalım. Örnek olalım istedik.'
Öğrenciler de satrancın zekalarının gelişimine katkıda bulunacağını düşündüklerini ve satrancı sevdiklerini dile getirdi.

Anneler çocuklarıyla birlikte satranç öğreniyor