Bingöl AFAD ve UMKE tarafından Hesarek Kayak Merkezinde helikopter kazası ve çığ tatbikatı yapıldı. Bingöl, Tunceli, Muş ve Bitlis'ten 82 kişilik ekibin katılımıyla yapılan ve yaklaşık 3 saat süren tatbikatta, hasta ve yaralı taşıma teknikleri, temel ve ileri yaşam desteği, göçük altında mahsur kalan hasta ve enkaza ulaşma konularında eğitimler verildi.
Bingöl'ün afet şehirlerinden biri olduğunu belirten AFAD İl Müdürü Mehmet Emin Boğatekin, her zaman afete karşı hazır olunması gerektiğini söyledi.
Soğuk ve rüzgarlı havada güzel bir tatbikat yapıldığını aktaran Vali Ali Mantı, 'Millet olarak birlik ve beraberliğimizi fedakarlık ve dayanışma üzerinden sürdüren kadim bir kültüre sahibiz. Özellikle felaket anlarında tüm imkanlarımızı kullanarak komşusuna, hemşerisine, vatandaşına yardımcı olan bir yapımız var. Dahası diline, dinine ve rengine bakmaksızın yabancı insanlara yardımcı oluyoruz. Komşu ülkelerimizde bir felaket meydana geldiği zaman ilk önce ekiplerimiz yetişiyor. Felaketin etkilerini azaltmak ve vatandaşlarımızı desteklemek için devletimiz her geçen gün yeni tedbirler alıyor' dedi.
Tatbikatı, Vali Ali Mantı, Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Vali Yardımcıları Cevat Gün ve Tunahan Çil, kurum amirleri, Bingöl Üniversitesi öğrencileri ve vatandaşlar izledi.

Bingöl’de helikopter kazası ve çığ tatbikatı