Doğu Karadeniz Sağlık Turizmi Derneği tarafından yürütülen 'Doğu Karadeniz Turizminde Hedef 2023 Haydi Gençlik Turizme' projesi kapsamında gerçekleştirilen eğitimlere katılanlara sertifikaları düzenlenen törenle verildi.
TTSO'da düzenlenen sertifika törenine Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Trabzon Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu, İŞKUR İl Müdürü Adnan Zengin, İl dernekler Müdürü Salih Seyyar, DOKA Genel Sekreteri Onur Adıyaman ve diğer ilgililer katıldı.
Burada bir konuşma yapan TTSO başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, yeni girişimcilerin avantajlı olduğunu kaydederek, 'Geçmişte bizim alıştığımız girişimcilik sistemi değişti. Artık her şey proje bazında yapılıyor. Eskiden düşünür ve uygulardık. Şimdi fizibilite raporundan başlayarak birçok ön hazırlıkla projenin geleceğe dönük verimli olup olmadığı işin başında ortaya çıkıyor. Bu yönden yeni girişimcilerin daha avantajlı olduğunu görüyoruz. Turizm alanında iş kuracak tüm arkadaşlarımızı şimdiden kutlamak istiyorum. Birbirlerine destek sağlayacak, birbirlerinin işlerini daha yukarıya taşıyacak sektörlerde iş yapmaları, iş birliğine de gitmeleri hem kendilerine hem şehre katkı sağlar. Turizm alanında materyalleri iyi tarayıp, gerek üretim, gerek pazarlama gerekse hizmet sektöründe iyi adımlar atmaları gerekiyor. Turizm, gerçekten önü çok açık bir konu. Bu tür projelere destek vererek şehrin gelişmesine katkı sağlayan herkese teşekkür ediyoruz. Bir taraftan şehrimizde turizm gelişsin, bir taraftan yeni girişimciler kazanalım, yeni istihdamlar sağlayalım, şehrin katma değeri artsın, refah seviyesi yükselsin. Tüm hedefimiz budur' diye konuştu.
Konuşmaların ardından projeye katkıda bulunan TTSO ve diğer kuruluşlara teşekkür plaketi takdim edildi. Daha sonra TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu ve diğer katılımcılar, eğitim programını başarıyla bitiren girişimci ve girişimci adaylarına sertifikalarını takdim etti.
Proje kapsamında katılımcılara Doğu Karadeniz Bölgesi'nde Sağlık Turizminin Geleceği, Turizm Girişimlerinde Lobicilik, Problem Çözmek Teknikleri, Sosyal Medya Yönetimi, Maliyet Analizi, Yeni Nesil Turizm Yatırımlarının Önemi, Gastronomi Turizmi, Gastronomi İngilizcesi, Proje Yönetimi, KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi gibi birçok konuda 180 saati aşkın ders verildi.

“Doğu Karadeniz Turizminde Hedef 2023 Haydi Gençlik Turizme” projesi