İYİ Parti Samsun'da 10 Mart'ta gerçekleşen 1. Olağan Kongresi'nde 379 delegenin oy kullandığı seçimlerde Hüseyin Acar 104 oy alırken, mevcut başkan Ömer Süslü de 273 oy olarak atanarak geldiği il başkanlığı görevinde seçilmiş başkan olmuştu.

YOLUMUZA DEVAM EDİYORUZ

Kongre sonrasında kongreye itiraz edildiği öğrenildi. İtiraz eden ekibin diğer aday Hüseyin Acar'a ait olduğunu söyleyen İYİ Parti Samsun İl Başkanı Ömer Süslü, "Aynı kişiler 4 ilçe kongresine de itiraz ederek, delegelerin oy hakkını gasp etti. Maksat partiyi zayıflatmak, güçsüz düşürmek ama biz bunlara takılmadan yolumuza devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

ADALET MÜSAADE ETMEDİ

İtiraz nedeninin divanın tarafsızlığını kaybetmesi iddiasıyla yaşandığını söyleyen Başkan Süslü, "Divan kurulumuz seçimle ve oy birliğiyle göreve geldi. Divan kurulundaki kadınlarımızdan 3'ü aynı zamanda ilçe başkanlarımız ve benim üst kurul delegem. Hüseyin Acar'ın yönetim kurulu listesinde de bu isimlerden birisi vardı. Ancak daha sonra 'Hem üst kurul delegesi hem de divandalar' diye itirazda bulunmuşlar. Oysa bu insanlar kongre divanı oluştuktan 1.5 saat sonra üst kurul delegesi olduklarını öğrendiler. Bunu akıl edemeyecek kadar da art niyetliler ya da cahiller. O zaman kongrenin iptal edilmesini isteyen herkes divan kuruluna seçilen isimlerden bir tanesini yönetimine yazsın. Sonra da gidip 'Divan tarafsız değil' diye itiraz etsin. Seçim yapamayız ki bu şekilde. Bir öncekinde de çok saçmaydı itirazları. O zaman hakim farklı yorumladı ve üyelerimizin delegelik hakları gasp edildi. Şimdi de kongreyi iptal ettirip, Samsun il teşkilatını Ankara'da oy kullanamaz hale getirmekti ama çok şükür adalet buna müsaade etmedi. Bu insanlar İlkadım, Atakum, Canik, Bafra ilçe seçimlerine de itiraz etti. Delegelerden düşenler oldu. Sahada bunun da siyasi propagandasını yaptılar, şimdi il seçimini iptal ettirmek için aynı ekip başvurdu. Bunun da siyasi propagandasını yapacaklar ama bu sefer seçim kurulu galiba aynı isimler olunca red etti" diye konuştu.

PARTİYE NÜFUZ ETMEYE ÇALIŞIYORLAR

İlçe seçim kurulunun yapılan itiraza reddedildiğini kaydeden Süslü, "Neticesinde ben bugün mazbatamı da aldım. Bu hastalıklı bir zihniyet. Maalesef İYİ Parti'ye de nüfuz etmeye çalışıyor ama biz de buna müsaade etmemek için mücadele ediyoruz. Çünkü hiçbir sebep yok, yeni kurulmuş bir parti. Herkesi kucaklamaya çalışan, millete umut olmuş bir hareket ama her kongresine itiraz eden aynı isimler. 170 oy fark yemişler ama hala kongreye itiraz etmeye çalışıyorlar. Maksat partiyi zayıflatmak, güçsüz düşürmek ama biz bunlara takılmadan yolumuza devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Zerrin SOMUNCU