Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, İttifak Yasası olarak adlandırılan 298 Sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Bazı Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik yapılmasını değerlendirdi.

HALKIMIZ AFFETMEYECEK

Kemal Zeybek, "AKP iktidarı seçimlerde yaptıkları usulsüzlüklere rağmen seçimleri kaybedeceğini anlamış olmalı ki ittifak arayışı içine girmiştir. İttifak da AKP iktidarını kurtaramayacak. 15 yıldır ülkemizi yöneten, büyük tahribata neden olanları halkımız affetmeyecek. Ne yaparsalar yapsınlar, yolun sonu görünüyor. Unutmasınlar ki şaibeli seçimlerle iktidar olunmaz. Temennimiz, seçimlerin demokratik kurallar çerçevesinde adil yapılmasıdır" dedi.

BARAJ SORUNU YAŞIYORLAR

AK Parti-MHP ittifakını eleştiren Kemal Zeybek, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "AKP'nin Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanmak için yüzde 51, MHP ise genel seçimler için yüzde 10 baraj sorunu var. Seçimler kazanılır, kaybedilir. Önemli olan ülkemizin ve demokrasimizin geleceğidir. Ülkemizin çıkarları her türlü siyasi beklentinin üzerinde tutarız. Bundan önceki seçim kampanyalarında birbirlerine en ağır eleştiriler yapanlar ve bunları hakarete vardıranlar şimdi ittifak yapıyor. İttifakın adını İkbal ittifakı koysalar yeridir."