Çağın gereklerine uygun bir anlayış ve bakış açısıyla 40'ıncı yılında, alanında 'en iyisi' olma hedefiyle 'yeniden' yola çıkan Özel Hayat Hastanesi, 20 bin metrekarelik alan üzerine inşa edilen ve gelişmiş altyapıya sahip yeni binasında, her gelir grubundan vatandaşa 'nitelikli' sağlık hizmeti sunmaya başladı. Son teknoloji cihazlarla donatılmış 53 polikliniğin bulunduğu tesiste, 4 modern doğum salonu, sağlıklı bebek odası, biyokimya ve mikrobiyoloji laboratuvarlarının yanı sıra radyoloji ünitesi, 22 yatak kapasiteli fizik tedavi ünitesi ve 6 yataklı rehabilitasyon alanı yer alıyor. Tam donanımlı 7 ameliyathanede birçok cerrahi operasyonun yapılmasına olanak tanıyan hastane, ayrıca medikal estetik ünitesinde de lazer epilasyon, cilt yenileme, zayıflama ve saç ekimi ile el ayak bakımı hizmeti de sunuyor.
Hastanenin yeni binasında teknolojik alt yapısı sağlanmış ve kurum içi ve kurum dışı birçok etkinliğin yapılabileceği 120 kişilik konferans salonunun yanı sıra modern ve konforlu yaklaşık 130 kişilik bir kafeterya da yer alıyor. 4 bin metrekaresi kapalı, 500 metrekaresi açık olmak üzere, toplamda 200 araç kapasiteli otoparkın da mevcut olduğu 14 katlı tesis, konforlu acil servis ve poliklinik bekleme alanlarıyla da dikkat çekiyor.
Bursa'nın, geçmişten bu yana şifa dağıtan bir şehir olduğuna, bu özelliğini yeni ve modern sağlık yatırımlarıyla geleceğe taşıdığına dikkat çeken Özel Hayat Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ahmet Özkul, özel sağlık yatırımlarında yaşanan artışa değindi. Bursa'nın da bu artıştan payını aldığının altını çizen Dr. Özkul, gerek devlet eliyle yapılan sağlık yatırımlarının gerekse de özel sektör marifetiyle hayata geçirilen sağlık tesislerinin, şehrin değerine değer kattığını ve Bursa'nın, Türkiye'nin sağlık üssü olma yolunda hızla ilerlediğini dile getirdi.
Her yeni yatırımın Türkiye'deki istihdam seferberliğine ciddi manada katkı sağladığını belirten Dr. Özkul, 'Biz de bu yeni yatırımımızla birlikte yaklaşık 370'e yakın bir istihdam sağladık. Bu sayının bir sonraki sene 500'e çıkacağını düşünüyoruz. Bizim, şehrimize, ülkemize, milletimize olan güvenimiz tamdır. Bu güven ve inançla yeni yatırımımızı şehrimize kazandırmanın haklı gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bursa'dan kazandığımızı Bursa'ya armağan ettik. Yarım asra yakın bir süredir vatandaşlarımıza hizmet verdiğimiz Bursa'nın yeri bizde ayrıdır. Bursa'da kazandık ve kazandığımızı yine Bursa'ya, Bursa'nın geleceğine armağan etmek istedik. Bunu yaptığımıza inanıyorum. İnşallah, bizden sonra gelecek olan neslimiz de bu yatırımları daha da artırarak, geliştirerek, katkı sürdürmeye devam edecektir' dedi.

40. yılında ’yeni hayat’ hizmete girdi