Kayseri'de okullarda ve üniversitelerde görüşmelerde bulunan Eğitim-İş Sendikası Genel Başkanı Orhan Yıldırım ve MYK üyeleri, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ'ı ziyaret etti. Ziyarette konuşan Eğitim-İş Sendikası Genel Başkanı Orhan Yıldırım, 'Sendikamızın tanıtımı, Türkiye'de eğitimde yaşanan sıkıntılar ve sendikamızın bu sıkıntılara bakış açısını anlatmak için Kayseri'de bulunuyoruz. Okullarda, üniversitelerde güncel sorunlar ve eğitimdeki sorunların nasıl çözüleceği konusunda görüş alışverişinde bulunduk. Kayseri'deki çalışmalarımıza devam ediyoruz' dedi.
Eğitim-İş Sendikası ile ilgili de bilgiler veren Yıldırım, şu şekilde konuştu:
'Eğitim-İş Sendikası 17 Ekim 2005 tarihinde kuruldu. Şu anda 4. büyük sendika ve kurulduğu günden buyana büyüyen. FETÖ darbe girişiminde bile büyümesini sürdüren bir sendikadır. Herkesin özgürce eğitimini alabildiği bir eğitim olması gerektiğini söyleyerek bunu bina ve fiziki imkan olarak kurgulaması gerektiğini belirterek mücadele veriyoruz. Devletin üzerine vazife olan sorumluluğu her bir yerde, her bir çocuğumuza ileri seviyede eğitim alabilmesi için gerekli koşulları oluşturması, devlet imkanı tarafından yurt yapılmasını, okul yapılmasını, yapılmış olan okulların da eksik olduğu konularda Milli Eğitim Bakanlığını bilgilendirmek ve bu sıkıntıların giderilmesi için çalışmalar yapıyoruz.
Eğitim-İş Sendikası 81 ilde örgütlenmiş ve bu örgütlülüğünü de sürekli olarak yineleyen, günümüzün en aktif sendikasıdır. Var olan sendikaların mücadelesinde eksiklikler olmasaydı yeni bir sendikanın kuruluşuna gerek kalmazdı'