Kırıkkale Üniversitesi Sayokan Topluluğu Kemer Kuşanma Töreni üniversitenin spor salonunda düzenlendi. Düzenlenen törende topluluğa yeni katılan alp ve alminalar ile topluluk üyeleri birlikte sporun önemli bir parçası olan kemerlerini giydiler. Türk savaş sanatı ile sporu bir araya getiren Orta Asya'dan bugüne Türk kültüründen izler barından yeni bir spor dalı olan sayokanın üniversiteli sporcuları, tören sırasında bir de gösteri yaptılar.
Törenin açılış konuşmasında topluluğun Talutay'ı Sedat Bozlak, 'Sayokan Topluluğumuz 6 yıl önce 14 dönem önce başlamıştır. Bu dönem 14. dönemini yaşıyor. Sayokan kendi öz savaş sanatımız. Savaşçının ve kağanların yolu anlamına geliyor. Burada ki savaşçı ve kağanlar 212 Metehan'dan Atatürk'e kadar atalarımızı temsil ediyor. Biz burada sayokan yaptırırken sadece savaş sanatı değil, alplerimize, alminalarımıza öz kültürümüzü aşılamaya çalışıyoruz. Öz kültürümüzü aşılarken de aynı zamanda vücut sağlığımız için spor yaptırıyoruz' şeklinde konuştu.

'Cepheye gönüllü olarak gitmeye hazırız'
Afrin'de devam eden Zeytin Dalı operasyonunda görev yapan askerleri selamlayan Topluluk Tayangu'su Murat Çekiç ise, 'Unutmayalım ki biz Kırıkkale Üniversitesi Sayokan Topluluğu olarak ihtiyaç duyulduğunda cepheye gönüllü olarak gitmeye hazırız. Topluluk olarak gittiğimiz Fırat Üniversitesindeki Sayokan Közgüsünde destan yazdık, tarih yazdık. 24 kişi siyah kemer alma yeteneğine sahip oldu ve bunu başardı. Türkiye'de ve dünyada bir sayokan topluluğundan bu kadar siyah kemer alan olmadı. Herkes spor yapabilir ama herkes Türk savaş sanatı sayokanı yapamaz. Bu sistemi kurup Türk milletine armağan eden benim kıymetli hocam Yabgu Nihat Yiğit'e şükranlarımı sunuyorum. 'Ömrü hayatı savaşlarla geçmiş bir milletin savaş sanatının olmayışı beni üzüyor' diyerek Türk milletine sayokanı armağan etmiştir. Türkiye'de yaşayan herkesin bu sisteme sahip çıkması gerektiği inancındayım' dedi.

Sayokan Topluluğu cepheye gitmeye hazır