Niksar'da Kırkkızlar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından 'Mehmetçiğe Destek' kermesi düzenlendi, kermesten elde edilecek gelirin tamamı Mehmetçik Vakfına bağışlanacak. İlçe otogar mevkinde düzenlenen kermesin açılış töreninde Kırkkızlar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Dursun Özyurt, Zeytin Dalı Harekatı kapsamında terör unsurlarına karşı mücadele veren Mehmetçiğin yanlarında olduklarını göstermek amacıyla etkinliğin gerçekleştirildiğini belirtti.
Niksar Kaymakamı Selami Kapankaya ise Mehmetçiğe moral olması bakımında bu tür faaliyetlerin önem arz ettiğini söyleyerek,'Milletin tarifi yapılırken kederde, tasada kıvançta savaşta barışta bir arada olmasını bilen insan topluluğu olarak ifade ediliyor. Bizim millet olarak her zaman milli şuurumuz yüksek olmuş, kötü zamanlarda savaş zamanlarında, ülkemizin kurtuluş savaşında yedi düvel tarafından işgal edilmeye çalışıldığı dönemlerde kenetlenmesini mücadele vermesini bilmişiz ve bin yıldır bu sayede bu topraklarda var olabilmişiz. Dolayısıyla şu anda Afrin'de terör unsurlarına karşı Türk ordusu tarafından bir mücadele sürdürülüyor ve devam ediyor ve inşallah güzel sonuçlar da geliyor. Savaş ve mücadele moral ile yapılır, dolayısıyla burada bizim faaliyetlerimiz bizim desteklerimiz belki küçük bir şey gibi görülebilir ama yapılan faaliyetler oraya olan desteğimizi, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin yanında olduğumuzu göstermesi açısından önemlidir. Çocuklarımızın bu konuda bilinçlenmesi ve emek sarf etmesi takdire şayandır. Dolayısıyla burada yapılan etkinlikten elde edilene gelir askerlerimizin ihtiyaçlarında kullanılacaktır. Bu duyarlılıktan dolayı emeği geçen okulumuza öğretmen ve öğrencilerimize velilerimize ve vatandaşlarıma teşekkür ediyorum. Biz bir ve beraber olduktan sonra üzerinden gelemeyeceğimiz hiçbir şey yoktur. Şunu ifade etmeliyim ki bizim tarafımız milletimizin tarafıdır ülkemizin, vatanımızın tarafıdır.' dedi.
Konuşmaların ardından öğretmen, öğrenci ve öğrenci velileri tarafından hazırlanan yöresel lezzetlerin yanı sıra el emeği göz nuru birçok ürünün satışa sunulduğu kermesin açılışı Kaymakam Kapankaya ve diğer il protokolü üyeleriyle birlikte yapıldı.

Niksar’dan Mehmetçiğe destek kermesi