Yerel düzeyde fayda getirecek küçük ölçekli projelere destek vermek amacıyla faaliyet gösteren Japonya Resmi Kalkınma Yardımı (ODA) tarafından 2018 yılında gerçekleştirilmek üzere kabul gören 5 projenin hibeleri törenle verildi.

HİBE ANLAŞMASI

Ankara'nın Japonya Büyükelçiliği'nde gerçekleşen törende Büyükelçi Akio Miyajima ile Alaçam Belediye Başkanı Hadi Uyar, Amasya Suluova Belediye Başkanı Fatih Üçok, Kastamonu Çatalzeytin Belediye Başkanı Musa İhsan Uğuz, Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut ve Kahta Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanı Ahmet Gazi Kaya arasında projeler için hibe anlaşması imzalandı.

3 MİLYON DOLAR HİBE

GGP kapsamında, Kastamonu'da Rehabilitasyon Merkezi, Amasya'da afete müdahale ekipmanı temini, Mersin'de gezici sağlık aracı, Samsun ve Adıyaman'da Kadın Mesleki Eğitim Merkezi olmak üzere 5 proje için yaklaşık 387 bin ABD doları hibe verildi. ODA programı sayesinde, 1989 yılından günümüze kadar 142 ülke ve bölgede her yıl toplamda yaklaşık 9 milyar Japon Yeni değerinde yardım gerçekleştirildi.

TEŞEKKÜR ETTİ

Proje toplantısında konuşan Alaçam Belediye Başkanı Hadi Uyar, "Yerel projelere destek kapsamında hazırladığımız Alaçam Kadın Mesleki Eğitim Merkezi projesine Alaçam'a kazandırılan bu projeyle kadınlarımız doğru şekilde organik tarım yapmayı öğrenecek ve becerilerini geliştirerek meslek sahibi olarak markalaşacak. Alaçam'a gelerek yerinde incelemeler yapan, bize büyük sabırla ve anlayışla yaklaşan tüm sorunlarımızı dikkatle dinleyen kıymetli proje ekibine teşekkür ederim. Alaçam ve Japonya arasında kurulan bu bağın geliştirilerek devam etmesi temennisiyle sizi ve ekibinizi Alaçam'a davet etmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

Törene ayrıca AK Parti İstanbul Milletvekili Nureddin Nebati, Samsun milletvekilleri Hasan Basri Kurt ve Orhan Kırcalı, Mersin Milletvekili Ali Cumhur Taşkın, Kastamonu Milletvekili Murat Demir, Amasya Milletvekili Mehmet Naci Bostancı, CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker, Mersin milletvekilleri Durmuş Fikri Sağlar, Hüseyin Çamak ve Serdal Kuyucuoğlu katıldı.

Nagihan YEŞİLYURT